Michele Hagers Managing Partner Assurance praktijk EY

07 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Accountants- en adviesbureau EY heeft Michèle Hagers benoemd tot Managing Partner Assurance voor de Nederlandse en Belgische landenorganisaties. Zij neemt de functie over van Giljam Aarnink. Hagers is na Hanne Jesca Bax en Bea Haring de derde vrouw in het bestuur van EY Nederland en België.

Michèle Hagers is al sinds 1989 in dienst bij EY en heeft diverse functies bekleed. In 2007 werd ze aangesteld als hoofd van de Amsterdamse vestiging van de adviesorganisatie en sinds 2011 is ze lid van het Assurance Management Team in Nederland en België. In haar laatste functie was ze binnen de business unit, goed voor circa 40% van EY’s omzet, verantwoordelijk voor de portefeuille people & operations. In de afgelopen jaren speelde Hagers onder meer een belangrijke rol bij de ontwikkeling en uitrol van EY’s succesvolle ‘Women’s Leadership-programma’.

Het bestuur van EY Nederland en België per 1 juli 2014.

Bestuur van EY

Topvrouwen

Per 1 juli is Hagers aangesteld als Managing Partner Assurance voor beide landen. Zij volgt Giljam Aarnink op, die na zo’n 6 jaar aan het roer heeft besloten zich weer te richten op het bedienen van cliënten. Met de benoeming van Hagers heeft EY een primeur: het is de eerste van de Big 4 kantoren in Nederland met een vrouwelijke voorzitter van de Assurance organisatie. Ook het bestuur van Nederland en België wint aan diversiteit – met de toetreding van Hagers behoren 3 van de 10 leden tot het vrouwelijke geslacht.

* Gelanceerd in 2006 heeft het ‘Women’s Leadership-programma’ de doelstelling om het aantal vrouwen in de top (Manager; Partner) te verhogen. Het programma houdt in dat alle vrouwelijke managers begeleid worden door iemand die al partner is en meedenkt over de volgende carrièrestap. Zie het artikel ‘E&Y doorbreekt mindbugs en heeft veel meer topvrouwen’ voor meer informatie.