BearingPoint grootverdiener in Ierse overheidsbranche

01 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

BearingPoint behoort in Ierland tot een van de grootste verdieners binnen de publieke sector, blijkt uit onthullingen van de Ierse krant The Irish Times. Sinds het aantreden van het huidige kabinet heeft het internationale adviesbureau bijna €20 miljoen verdiend binnen diverse overheidsdepartementen.

Met een aanwezigheid van meer dan 40 jaar in Ierland heeft BearingPoint een sterke track record opgebouwd binnen de lokale consultingmarkt. Anno 2014 telt het advieskantoor zo’n 200 medewerkers, werkzaam vanuit de vestiging in Dublin. In 2012 boekte de Ierse landenorganisatie een omzet van €23 miljoen, goed voor een winst na belasting van €502,000.

De grootste klant van de organisatie is het Department of Social Protection, waar de overheid actief is met het doorvoeren van efficiënties en hervormingen. Sinds de aanstelling van de huidige regering in 2011, huurde het department BearingPoint in om hun computersystemen te verbeteren. De kosten: zo’n €9.3 miljoen. Het project was kennelijk zo’n succes dat BearingPoint momenteel als een van de favoriete consultancybureaus wordt gezien voor het winnen van aanbestedingen bij soortgelijke transformatieopdrachten bij andere publieke sector overheden.

Platteland Bearingpoint

BearingPoint begeleidde ook grote projecten bij de National Asset Management Agency (NAMA), het Department of Foreign Affairs en het Department for Public Expenditure and Reform. Bij deze opdrachtgevers verdiende het consultancybureau in totaal meer dan €10 miljoen sinds 2011. Naast deze grote transformaties, was BearingPoint ook betrokken bij diverse kleinere projecten, wat de totale verdiensten uit de publieke sector stuwden naar bijna €20 miljoen in drie jaar tijd.

In een reactie op het artikel van The Irish Times laat Jennifer Chamberlaine, Marketing Manager van BearingPoint Ierland, weten dat het advieskantoor veel werk verricht voor publieke sector instellingen: “De diensten die we leveren draaien om de implementatie van complexe IT-oplossingen en systemen binnen diverse publieke sector organisaties. Ons werk maakt deel uit van de publieke sector transformatie agenda die erop gericht is de productiviteit te verbeteren en geld te besparen”.

Gerelateerd nieuws:

- Ieren mopperen over torenhoge consultancyuitgaven 
- BearingPoint helpt Ierland met uniek postcode systeem
- Ierse NAMA geeft 115 miljoen uit aan 100 consultants