BearingPoint helpt Ierland met uniek postcode systeem

27 november 2013 Consultancy.nl

BearingPoint is geselecteerd om de design en uitrol van het nieuwe Ierse postcode system te leiden. Na de go-live, zal Ierland het eerste land ter wereld zijn met een unieke codering per huis en bedrijf.

De internationale consultingorganisatie zal nauw samenwerken met Autoaddress en Capita bevestigde de Ierse Minister for Communications, Pat Rabbitte in een persverklaring.

Het nieuwe system zal een unieke 7-karakter code bieden aan iedere brievenbus in het land tegen 2015. Na de go-live zal Ierland het eerste land ter wereld zijn dat een postcode heeft die op een unieke manier alle eigenschappen identificeert. Dit zal individuele personen, publieke dienstorganen en bedrijven helpen om nauwkeurig huizen en bedrijven in Ierland te kunnen lokaliseren.

BearingPoint helpt Ierland met uniek postcode systeem

“BearingPoint heeft in de laatste drie jaar gewerkt aan dit initiatief, dus zijn we verheugd om deel uit te maken van het team dat dit belangrijke overheidsinitiatief zal implementeren” zei Niall O’Reilly, Director van BearingPoint Ierland. “De ontwikkeling zal indrukwekkende mogelijkheden bieden voor veel Ierse bedrijven en sectoren, maar ook grote voordelen hebben voor consumenten”.

Het Ierse kantoor van Bearingpoint is gevestigd in Dublin en heeft circa 200 consultants in dienst. Onlangs sleepte BearingPoint in Ierland twee grote cloud computing contracten binnen.

Nieuws