Accenture opent Financial Services innovatiecentrum

16 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Accenture heeft een Innovation Center for Financial Services in Jakarta geopend. Het nieuwe centrum is na Beijing, Bangalore, Chicago en Sophia-Antipolis Accenture’s vijfde innovatiecentrum wereldwijd.

Het centrum biedt financiële bestuurders uit de industrie toegang tot een deel van Accenture’s expertise op het gebied van mobiele en digitale oplossingen. Ook zal het centrum voor klanten als plek fungeren waar zij interactieve workshops kunnen volgen en real-life voorbeelden kunnen bekijken van nieuwe technologieën die uitgerold zouden kunnen worden in de regio.

“Financiële dienstenorganisaties begrijpen dat ze hun klanten de mobiele- en digitale oplossingen moeten bieden die zij zoeken, en ons nieuwe Innovation Center for Financial Services in Jakarta biedt krachtige oplossingen om dat te bereiken” zegt Sushil Saluja, Managing Director van Accenture Financial Services group in de Asia-Pacific regio. “Het centrum onderstreept Accenture’s toewijding om ’s werelds beste oplossingen aan onze klanten in de regio te leveren om hen de meest sterke en toegankelijke financiële diensten te kunnen bieden”.

Accenture - Jakarta

Center of excellence
Onlangs opende ook Capco een center of excellence specifiek gericht op de financiële sector. In het zogeheten ‘Digital Innovation Lab’, gevestigd in New York, toont het adviesbureau de nieuwste state-of-the-art ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie, social media en creatief design. Andere recente voorbeelden: in 2012 opende Altran een automotive Center of Excellence in Spanje en McKinsey investeerde €70 miljoen in een Big Data kenniscentrum in Louvain-la-Neuve (België).