5% omzetdaling voor ingenieursbureau HaskoningDHV

21 maart 2014 Consultancy.nl

Royal HaskoningDHV heeft in het afgelopen jaar een omzet van €667 miljoen geboekt, een daling van bijna 5% ten opzichte van 2012. Het ingenieurs- en adviesbureau wijt de omzetdaling met name aan het uitblijven van herstel op de Europese markt en ongunstige koersschommelingen. Over de vooruitzichten voor de komende jaren is Royal HaskoningDHV optimistisch gestemd.

In 2012 boekte Royal HaskoningDHV een omzet van €702 miljoen. Door het trage herstel van de Europese markt in het afgelopen jaar en de forse prijsconcurrentie nam de omzet met zo’n €35 miljoen af naar €667 miljoen. Hierin zitten ook de overnames van IPM (Verenigd Koninkrijk) en PT DBI (Indonesië) verwerkt. Het operationeel resultaat (EBITA) nam daarentegen toe, van €10 miljoen tot €16 miljoen. Onderaan de streep werd in 2013 een verlies genoteerd van €3,4 miljoen.

Royal HaskoningDHV - Lichte omzetdaling

Kijkend naar de toekomst laat het ingenieurs- en adviesbureau weten dat de vooruitzichten voor 2014 en daarna “zeer positief” zijn. Het adviesbedrijf kampt volgens eigen zeggen over een gezonde balans, minder overheadkosten en een toegenomen bezettingsgraad. “Royal HaskoningDHV staat er nu goed voor en voorziet een stijgende lijn in winstgevendheid en groei” aldus het bedrijf in een persbericht.

Focusgebieden voor de toekomst zijn onder meer de transitie naar een circulaire economie, het verder stimuleren van duurzame energie en innovatie. Vanuit een intern oogpunt blijft Royal HaskoningDHV kijken naar verdere efficiencyvoordelen (integratie van kantoren, bedrijfsvoering, ICT, enz) en ook een wereldwijd functiehuis uitrollen.

Royal HaskoningDHV is met 6,500 werknemers in 35 landen een van de 40 grootste ingenieursbureaus ter wereld. De adviesorganisatie is medio 2012 ontstaan uit de fusie tussen Royal Haskoning en DHV.

Nieuws

Meer nieuws over