Roland Berger partner Wittig in RvC Kuehne+Nagel

21 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel* heeft Martin Wittig, partner en voormalig CEO van Roland Berger Strategy Consultants, benoemd tot commissaris.

Martin Wittig volgde de studie mining engineering and business administration aan de RWTH Aachen, die hij in 1990 succesvol afsloot. Na zijn PhD. in engineering aan de Technische Universität Berlijn werkte hij als docent aan diezelfde universiteit. Hij voegde zich bij Roland Berger Strategy Consultants in 1995 en werd benoemd tot partner in 1999. Begin 2001 werd hij Managing Partner van Roland Berger’s kantoor in Zürich, die hij vanuit het niets uitbouwde naar de nummer drie positie in de markt. In juli 2003 werd hij verkozen tot lid van de wereldwijde Executive Committee.

Martin Wittig - Roland Berger

Na diverse jaren als CFO van de Duitse landenorganisatie, werd Wittig in 2010 benoemd tot Global Managing Partner. In 2013 trad hij terug als topman om gezondheidsredenen, en droeg het stokje over aan zijn voorganger Burkhard Schwenker, die tussen 2003 en 2010 ook al aan het roer stond.

Gedurende de periode waarin Wittig CEO was, werden er 12 nieuwe kantoren geopend, waaronder locaties in Singapore, Maleisië, Zuid-Korea, Indonesië, de VS en Scandinavië. Bovendien groeide Roland Berger’s Chinese operaties uit tot de op een na grootste consultancyorganisatie van China.

* Met ongeveer 63,000 werknemers binnen 100 landen, is Kuehne + Nagel een van ’s werelds grootste logistieke dienstverleners.