EY betreedt juridische markt in China na overname

06 maart 2014 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau EY heeft de juridische adviesmarkt in China betreden. Door de overname van het lokale advocatenkantoor Chen & Co beschikt het Big Four kantoor over circa 75 advocaten en juridische experts.

In 1998 zag Chen & Co het levenslicht en ontwikkelde het zich tot een kantoor met zo’n 75 professionals. Het bedrijf behoudt zijn Chinese gelicenseerde status, maar gaat wel opereren in de EY-vestingen in het Shanghai World Financial Centre. Naast vestigingen in Shanghai bezit Chen & Co ook kantoren in Beijing en Hongkong.

EY heeft al en tijdje een juridische praktijk in de regio. Zo beschikt het in sommige Aziatische landen over een eigen Legal tak en in landen als Japan, India en Australië werkt het samen met juridische partners.

EY betreedt juridische markt in China na overname

Ook andere Big 4 kantoren hebben zich reeds gemeld in China. Deloitte heeft zich al eerder via een soortgelijke constructie verbonden aan advocatenfirma Qin Li, eveneens een gelicenseerd kantoor dat over de grenzen actief is. PwC en KPMG zijn volgens lokale media ook bezig met het uitbouwen van hun Legal services.

Nederland

Ook in Nederland zetten Big 4 kantoren in op het uitbouwen van juridische dienstverlening. Middels een multidisciplinaire aanpak – Legal aangevuld met innovatie, consultancy en IT expertise – willen EY, PwC, Deloitte en KPMG de aanval inzetten op de bestaande advocatentop.

Nieuws

Meer nieuws over