17 consultancybureaus op Delftse Bedrijvendagen 2014

19 februari 2014 Consultancy.nl

Afgelopen week gingen de Delftse Bedrijvendagen 2014, georganiseerd door de vijf grootste studie-verenigingen* uit Delft, van start. De adviesbranche is dit jaar sterk vertegenwoordigd– maar liefst zeventien consultancybureaus nemen deel aan het oriëntatie- en wervingsevent voor Delftse studenten. Het evenement zal verschillende onderdelen omvatten en eindigt op 9 mei.

Sinds de eerste editie, achttien jaar geleden, zijn de Delftse Bedrijvendagen uitgegroeid tot een van de grootse carrière-gerelateerd studentenevenementen van het land. Tijdens het event kunnen studenten van alle Delftse studierichtingen in contact komen met 136 deelnemende bedrijven. Dit doen ze aan de hand van vier onderdelen: de Sollicitatietrainingen, de Presentatiedagen, de Inhousedagen en de Gesprekkendagen. Naar verwachting zullen in totaal zo’n 2.500 studenten de verschillende onderdelen van deze editie bijwonen.

Delftse Bedrijvendagen 2014 - Schema

Zeventien adviesbureaus nemen deel aan de Delftse Bedrijvendagen 2014. Een overzicht:

De Delftse Bedrijvendagen

Sollicitatietrainingen

Het eerste onderdeel van De Delftse Bedrijvendagen werd op 11, 12 en 13 februari afgetrapt. Diverse bedrijven gaven sollicitatietrainingen aan studenten. Onder de trainers bevonden zich ook consultants van A.T. Kearney, Accenture, CGI en OC&C Strategy Consultants.

Presentatiedagen

Gisteren en vandaag is de foyer van het TU Delft Aula Congrescentrum omgebouwd tot een volledige carrièremarkt. Gisteren stonden hier al 60 bedrijven met een infostand, waaronder Altran, Capgemini, KPN Consulting, Magnus, OC&C Strategy Consultants en Royal HaskoningDHV. Vandaag behoren onder meer A.T. Kearney, CGI, Gupta Strategists, IG&H Consulting, KPMG en Roland Berger Strategy Consultants tot de exposanten.

Vervolgprogramma

Tussen 17 maart t/m 4 april 2014 organiseren bedrijven Inhousedagen op locatie van hun eigen kantoor. Vorig jaar werden in totaal zo'n 30 Inhousedagen georganiseerd. Tot slot vinden de Gesprekkendagen tussen 23 april tot en met 9 mei plaats. Hier kunnen studenten persoonlijk in contact komen met bedrijven. 

*Het gaat om de volgende vijf studieverenigingen:
- Gezelschap Leeghwater – Werktuigbouwkunde
- Vereniging van Technische Physica – Natuurkunde
- Technologisch Gezelschap – Scheikunde
- VSV Leonardo da Vinci – Lucht- & Ruimtevaarttechniek
- Christiaan Huygens – Wiskunde en Informatica

Nieuws

Meer nieuws over