CGI en Altran winnen Zweeds project van 150 miljoen

18 februari 2014 Consultancy.nl

Dienstverleners CGI en Altran hebben een opdracht ter waarde van bijna €150 miljoen binnengesleept in Zweden. De internationale adviesbureaus gaan de komende vier jaar ICT-diensten leveren aan Trafikverket, de Zweedse overheidsorganisatie op het gebied van transport.

Trafikverket is verantwoordelijk voor de langetermijnplanning van de Zweedse transportsystemen, evenals de provinciale wegen en het nationale spoorwegennet. De overheidsorganisatie heeft circa 6.500 medewerkers in dienst.

De externe partners – naast Altran en CGI zijn dat ook Knowit en Headlight – gaan een breed scala aan ICT-diensten leveren gericht op het verbeteren van de efficiency en dienstverlening van Trafikverket’s IT-afdeling.

Trafikverket - Altran CGI

CGI zal zich met name richten op applicatiebeheer projecten en het ondersteunen van lopende ontwikkelingsinitiatieven. De overeenkomst heeft een geschatte totale contractwaarde van 1,3 miljard Zweedse kronen (circa €147 miljoen) over een periode van vier jaar. Trafikverket heeft de mogelijkheid om de overeenkomst te verlengen met twee jaar en vervolgens met nog één jaar.

“We zijn erg trots op het in ons gestelde vertrouwen van Trafikverket en we kijken ernaar uit om Trafikverket te ondersteunen met het stroomlijnen en verbeteren van haar IT-activiteiten,” aldus Bengt-Göran Kangas, Vice President Public Sector van CGI in Zweden. “Met onze lokale aanwezigheid en toegang tot specialisten wereldwijd, kunnen we kosteneffectieve en slimme IT-oplossingen leveren waar zowel Trafikverket als de burgers baat bij hebben.”

Nieuws

Meer nieuws over