McKinsey alumnus Mark Klein interim topman T-Mobile

06 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Op 1 januari 2014 is Mark Klein in dienst getreden van T-Mobile. De voormalige McKinsey & Company adviseur gaat aan de slag als Algemeen Directeur a.i. van het Duitse telekombedrijf in Nederland. Klein volgt daarmee de Duitser Thomas Berlemann op, die recentelijk kenbaar maakte T-Mobile op 31 december 2013 te zullen verlaten.  

In zijn vorige functie was Mark Klein werkzaam als Senior Vice President Commercial Excellence Europe en tevens raadslid van T-Mobile Nederland. De voormalig consultant zal leiding geven aan het Executive Committee van T-Mobile totdat een definitieve opvolger gevonden is. Klein treedt af als Lid van de Raad van Toezicht van het Duitse telekombedrijf, dat zo’n 4,5 miljoen klanten in Nederland bedient. De voorgenomen aanstelling is nog onder advies van de Ondernemingsraad.

Mark Klein - Tmobile

Ex-McKinsey consultant

Alvorens Mark Klein op 1 maart 2012 aan de slag ging als Vice President Commercial Excellence Europe bij T-Mobile, was hij jarenlang in dienst bij McKinsey & Company. In 1998 maakte hij zijn opwachting bij de Amerikaanse consultancybureau. Bij het strategie adviesbureau, waar hij uitgroeide tot Associate Principal, richtte hij zich met name op projecten in de telecommunicatie en hightech industrie. Vodafone werd in 2005 de volgende halte, waar hij aantrad als Business Marketing Director. Vier jaar later werd Klein director SME & SoHo bij de Britse telecomgigant.