KPMG en McKinsey helpen Vaticaan met hervorming

24 december 2013 Consultancy.nl

Paus Franciscus heeft de hulp ingeroepen van KPMG en McKinsey bij het hervormen van de Heilige stoel. KPMG gaat het Vaticaan ondersteunen in de hervormingen op financieel en administratief gebied, terwijl McKinsey het huidige mediabeleid onder de loep moet nemen. Beide adviesbureaus worden geassisteerd door een recentelijk ingestelde commissie.

Boekhouding

De bedoeling is dat de gehele boekhouding zo hervormd wordt dat deze uiteindelijk aan de internationale standaard voldoet. Het Vaticaan heeft KPMG ingeschakeld om orde op zaken te stellen. In het verleden is Vaticaanstad  al meermaals in opspraak geraakt door beschuldigingen omtrent creatief boekhouden, in de vorm van belastingontduiking. Van dat imago wil de Rooms-katholieke kerk nu af.

KMPG en McKinsey helpen Vaticaan met hervorming

Mediabeleid

Ook op het communicatieve vlak moet er hervormd worden. McKinsey heeft opdracht gekregen om deze afdeling ‘functioneler, effectiever en moderner’ te maken. In de ogen van de Argentijnse paus staat het huidige mediabeleid onvoldoende in dienst van de heilige vader.

Het is niet de eerste keer dat de Rooms-Katholieke kerk zich keer naar McKinsey voor extern advies. In juni berichtte Consultancy.nl dat de consultants van het strategische advieskantoor werden ingehuurd voor advies bij de Romeinse curie.

Nieuws