Roland Berger werkt samen met Karl Kraus & Partners

12 december 2013 Consultancy.nl

Het internationale adviesbureau Roland Berger heeft een samenwerking afgesloten met Karl Kraus & Partners, een Duitse boutique consultingorganisatie die zich richt op restructuring en corporate finance. De adviesbureaus gaan samen proposities vermarkten en projecten uitvoeren.

Karl Kraus, de oprichter van het bedrijf dat zijn eigen naam draagt, is een zeer goede bekende van Roland Berger. Hij begon zijn consulting loopbaan bij Roland Berger Strategy Consultants in 1981, groeide uit tot Associate Partner in 1984 en in 1986 werd hij benoemd tot Partner van het strategie adviesbureau. In 1990 werd hij aangesteld als Managing Partner van het Berlijnse kantoor en tussen 1999 en 2003 gaf hij leiding aan de algehele Duitse organisatie van Roland Berger. In de jaren daarna bekleedde hij diverse wereldwijde leidinggevende functies.

Roland Berger sluit partnership met Karl Kraus & Partners

Drie jaar geleden verliet Kraus het bedrijf om zijn eigen consultingorganisatie te beginnen. Zijn firma, Karl Kraus & Partners, is gevestigd in Berlijn en adviseert zowel corporate klanten als het MKB met restructuring vraagstukken. Hij zal nauw samenwerken met het enkele weken geleden door Roland Berger opgerichte center of excellence genaamd ‘Restructuring & Corporate Finance’. Kraus zal zich niet bij het bedrijf voegen, maar blijft ‘onafhankelijk’.

Volgens het Duitse Manager Magazin is het partnership met Karl Kraus belangrijk nieuws voor het adviesbedrijf – de restructuring afdeling zou in de afgelopen maanden een aantal hooggeplaatste partners hebben verloren. Het center of excellence bestaat in totaal uit 15 partners en 100 adviseurs.

Nieuws

Meer nieuws over