KPMG kennispartner van SEPA specialist Sentenial

02 december 2013 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau KPMG heeft een kennissamenwerkingsverband afgesloten met Sentenial, een leverancier van SEPA-oplossingen. Als onderdeel van de partnership kan KPMG putten uit de operationele SEPA kennis en expertise van Sentenial en waar nodig deze inzetten op SEPA trajecten.

Op 1 februari 2014 is het zover, dan gaat de Single Euro Payments Area (SEPA) van kracht. De invoering van SEPA is een initiatief van de Europese Commissie die ervoor moet zorgen dat het betalingsverkeer in Europa wordt geharmoniseerd en alle landen in de Eurozone van dezelfde standaarden gebruik gaan maken.

De implementatie van SEPA heeft voor veel bedrijven een (grote) impact op de bedrijfsvoering. “De invoering heeft niet alleen gevolgen voor de bestaande rekeningnummers, maar ook voor overschrijvingen, incasso's en betaalpassen" zegt Jaap van Beek, partner bij KPMG IT Advisory.

KPMG kennispartner van SEPA specialist Sentenial

Om hieraan te voldoen moeten bedrijven “ingrijpende aanpassingen doen aan de administratieve processen en systemen” stelt Van Beek. Ook zijn substantiële aanpassingen nodig in de financieel-administratieve, de ERP- en de betalingssoftware en moet er adequaat met leveranciers en afnemers worden gecommuniceerd over het gebruik van het International Bank Account Number (IBAN).

Kennispartner

Net als veel branchegenoten helpt KPMG diverse opdrachtgevers met de invoering en SEPA. Alhoewel het Big 4 kantoor over uitgebreide SEPA kennis beschikt, ontbreekt het over het algemeen aan diepe operationele kennis van producten en oplossingen. “Om goed te kunnen adviseren is kennis nodig van de oplossingen die in de markt aanwezig zijn. Door een kennissamenwerkingsverband met Sentenial aan te gaan wordt onze ervaring aangevuld met de operationele internationale ervaring van Sentenial” aldus Van Beek. Daarnaast benadrukt Van Beek dat Sentenial als een van de weinige partijen in de markt al ervaring heeft met live SEPA transacties, wat weer een interessant kennisvoordeel oplevert voor (potentiële) opdrachtgevers.

Sentenial werkt niet exclusief met KPMG – zo werkt de SEPA specialist in diverse landen bijvoorbeeld ook met Big 4 rivaal PwC. Zie het artikel ‘Sentenial en PwC sluiten SEPA knowledge partnership’ voor meer informatie.

* Sentenial is in 2003 opgericht in Ierland. Inmiddels heeft het ook kantoren in België, United Kingdom, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De Nederlandse vestiging is in maart van dit jaar geopend en is gevestigd in Amsterdam.

Nieuws

Meer nieuws over