Diverse bestuurswijzigingen bij PA Consulting Group

28 november 2013 Consultancy.nl

PA Consulting Group heeft diverse wijzigingen doorgevoerd in zijn wereldwijde bestuur. Marcus Agius is benoemd als Non-Executive Chairman en drie Non-Executive Directors zijn vervangen*. De reeks van bestuurswijzigingen heeft als doel om de verdere groei van PA te begeleiden.

Bestuur

Het huidige wereldwijde bestuur van PA bestaat uit vier Executive en vijf Non-Executive leden:
 
Bestuursleden PA Consulting Group
 
Marcus Agius, die een rijke ervaring heeft opgedaan op CxO niveau, is per 1 januari 2014 aangesteld als Non-Executive Chairman. Hij volgt Jon Moynihan op, de huidige Executive Chairman van PA Consulting, die eind dit jaar met pensioen gaat**. Agius heeft een rijke ervaring op CxO niveau. Zo was hij tot oktober 2012 zes jaar lang Chairman van Barclays en tot november vorig jaar Senior Independent Director in de Executive Board van de BBC. Voor die tijd was Agius plaatsvervangend voorzitter van Lazard en voorzitter bij BAA***.
 
“Ik ben verheugd deel uit te gaan maken van PA en bedank Jon Moynihan voor de rol die hij heeft gespeeld bij het neerzetten van PA als succesvol bedrijf. PA heeft een opvallende geschiedenis en een grote toekomst, gezien het talent in haar uitvoerende gelederen. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s om de vooruitstrevende aanpak van PA verder vorm te geven” aldus Marcus Agius.

Non-Executive Directors

Tegelijkertijd hebben drie langzittende Non-Executive Directors besloten om hun rol over te dragen aan nieuwe bestuurders.

  • Victor Halberstadt heeft het bestuur veertien jaar gediend en bleef na zijn pensioendatum aan om als hoofd van het Succession Committee van PA, de bestuursverandering te begeleiden. De Nederlander zal zich aan het eind van dit jaar terugtrekken uit het bestuur van PA Consulting.
  • Martin Stapleton heeft zeven jaar in zowel executive als non-executive posities het bestuur van PA gediend. Eind dit jaar treedt hij af. Stapleton zal aanblijven als Chief Executive van Ipex, de voormalige Venture Capital tak van PA dat inmiddels onafhankelijk opereert.
  • Barbara Judge treedt eind van het jaar na 8 jaar dienst terug uit het MT. Judge neemt afscheid van diverse bestuurlijke verplichtingen met het oog op de ondersteuning van haar man, Paul Judge, die de post van Aldermanic Sheriff van de stad Londen voor de periode 2013-2014 aanneemt.

PA Consulting Group

De vertrekkende bestuurders worden vervangen door Michael Queen, die eind 2012 is toegetreden tot het bestuur, Richard Wilson, lid van het bestuur sinds medio 2013 en Esther Dyson, die op 6 december zal toetreden.

  • Michael Queen is sinds december 2012 een Non-Executive Director van PA Consulting Group en is voorzitter van de Audit Committee en lid van de Succession en Compensation Committees. Hij was eerder Chief Executive van 3i Group, lid van de Prime Minister’s Business Advisory Group en Chairman van de BVCA.

  • Richard Wilson is sinds juni 2013 een Non-Executive Director van PA Consulting Group en is lid van de Audit Committee en de Succession en Compensation Committees. Richard werkte zeventien jaar bij Apax Partners om vervolgens de Tech & Telecom tak wereldwijd te leiden. Ook diende hij de Investment, Exit en Portfolio Review Committees. Richard heeft posities bekleed in besturen van vele bedrijven, waaronder Inmarsat en Autonomy Corporation, en was chairman van de European Private Equity and Venture Capital Association.

  • Esther Dyson is de oprichter van de Health Initiative Coordinating Council (HICCup), een start-up gericht op het bevorderen en testen van community health programma's. Ze is een onafhankelijke investeerder in start-ups in de ruimtevaart, gezondheidszorg en IT, en de technische sector. Huidige investeringen omvatten Evernote, Omada Health & Square. Esther is sinds 2008 beschermvrouw van de Commercial Spaceflight Federation. Ze is een Non-Executive Director van 23andMe, Eventful, Meetup, Voxiva, XCOR Aerospace, WPP Group en Yandex.

PA Consulting - Boardmembers
 
“PA Consulting Group heeft een unieke plaats in de management consulting markt verworven. In de zeventig jaar dat we bestaan, is PA gegroeid en gezond en welvarend geworden en gebleven. We kijken ernaar uit Marcus en Esther te verwelkomen en samen met het bestuur voort te bouwen op het succes van de onderneming" ldus Alan Middleton, CEO van PA. Jon Moynihan, de vertrekkende Executive Chairman, voegt toe: “De frisse wind in het bestuur van PA is de start van een nieuw tijdperk van ons bedrijf. We verwachten dat de nieuwe leden een nieuw, groot hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf gaan schrijven”.
 
* Executive directors hebben een uitvoerende verantwoordelijkheid binnen het bestuur. Non-Executive Directors zijn externe bestuursleden die toezicht houden op de Executive Directors.
 
* Jon Moynihan is een van de grondleggers van PA Consulting Group. In 1992 trad hij in dienst als CEO, momenteel vervult hij de rol van Executive Chairman.
 
*** BAA is de eigenaar en exploitant van zes vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws

Meer nieuws over