PA Consulting wint Big Data Project of the Year

03 december 2013 Consultancy.nl

PA Consulting Group heeft in het Verenigd Koninkrijk een ‘IT Industry Award’ gewonnen. Het project voor de National Health Service (NHS) in Engeland werd verkozen tot ‘Big Data Project of the Year’.
 
Eerder dit jaar organiseerde BCS de ‘IT Industry Award’, een competitie die erkenning geeft aan de beste IT projecten, -professionals en -technologieën. De winnaars van 4 categorieën werden bekend-gemaakt: Individuals, Project, Organisations en Technology. Per categorie werden 6 awards uitgereikt. De IT Industry Award kan worden vergeleken met bijvoorbeeld de Computable Awards in Nederland.
 
In de categorie ‘Projects’, ontvingen PA Consulting Group en de dienst voor volksgezondheid, de NHS, de award voor ‘Big Data Project of the Year’. Het project werd opgeleverd door PA door gebruik te maken van de technologie van QlikView en Google Enterprise. Het op cloud gebaseerde intelligence tool dat is ontwikkeld biedt de NHS de mogelijkheid  om hun data efficiënter te kunnen analyseren. De tool brengt meer dan 100 gezondheidsindicatoren uit 15 verschillende nationale bronnen samen, waaronder sterftecijfers, hartfalen en doktersbezoeken.
 
PA Consulting wint Big Data Project of the Year
 
PA’s oplossing biedt artsen een gecentraliseerde database, die het mogelijk maakt om snel beslissingen te maken of om corrigerende maatregelen te treffen. De tool stelt de NHS in staat om de patiëntenzorg te verbeteren en een hogere klanttevredenheid te realiseren tegen lagere interne operationele kosten.
 
“Het winnen van deze award laat zien dat er innovatieve succesverhalen zijn die vandaag de dag gebruik maken van business intelligence. Dit project met Google en QlikView was zeer boeiend. We hebben een systeem kunnen bouwen in een aantal dagen in plaats van in maanden” zegt James Mucklow, IT expert bij PA Consulting en projectleider van het NHS England project.

Nieuws

Meer nieuws over