Altran helpt Dubai met luchtvaart en MRO expertise

22 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dubai heeft Altran ingehuurd om te helpen bij het bouwen van een ‘world-class’ luchtvaart infrastructuur. De internationale consulting organisatie zal intensief betrokken worden bij het bouwen van het ‘DWC Aviation District’ en het ondersteunen van de Arabische staat met de ontwikkeling van zijn MRO* strategie, diensten en oplossingen.

Dubai is in de afgelopen Jaren uitgegroeid tot een grote hub tussen het Verre Oosten (Azië) en het Westen (Europa/VS). Zo is de haven van Dubai, Jebel Ali Port, inmiddels de grootste containerhaven tussen Singapore en Rotterdam. Ook op het gebied van luchtvaart is de luchthaven Al Maktoum International Airport snel uitgebreid, zowel qua grootte als qua reputatie. Om de hub verder te ontwikkelen met het oog op hun internationale concurrenten, heeft Dubai een langetermijn strategie ontwikkeld, die als Dubai World Central (DWC) bekend staat. De strategie moet 140 vierkante kilometers land rondom de luchthave veranderen in een levendig, economisch en innovatief centrum.

Aviation District

The Aviation District (6,7 vierkante kilometers) richt zich op het creëren van een ‘world class’ ecosysteem dat voldoet aan de moderne behoeftes van luchtvaartbedrijven vandaag de dag. De kern van het businessmodel zijn de MRO diensten voor grote luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. Bovendien zal het gebied verder de bedrijven bedienen die binnen de luchtvaart supply chain actief zijn, zoals grondstofleveranciers, ingenieurs- / technologie bedrijven of consultancy bedrijven gespecialiseerd in luchtvaart. Om ervoor te zorgen dat bedrijven in de luchtvaart hub geen tekort aan talent zullen hebben zullen diverse leidende trainings- en onderwijs faciliteiten in het district worden gebouwd.

Altran zal het Aviation District helpen met de setup van hun strategie op het gebied van MRO en met de ontwikkeling van hun MRO service portfolio. Bovendien begeleidt de internationale consulting organisatie het inkoopproces met externe leveranciers en zal het toezien op de poel aan internationale trainingsinstituten voor gekwalificeerde ingenieurs, technici en managers voor de diverse gebieden.

Emirates - Altran

The Wings Valley of Dubai

Het is voor Altran niet de eerste luchtvaart opdracht in Dubai. Begin dit jaar werd het door DWC ook ingehuurd om de bouw van het MRO centrum in de Aviation District – Het hart van het district – te begeleiden. In de accommodatie zullen tot 60 zakenvliegtuigen en 40 helikopters per maand kunnen worden onderhouden. Het MRO centrum, dat bekend staat als “The Wings Valley of Dubai”, zal het grootste en meest geavanceerde onderhoudscentrum ter wereld worden dat zich toelegt op private jets en helikopters.  

* MRO staat voor Maintenance, Repair & Operations.