Wereldwijde omzet CGI verdubbeld dankzij Logica

21 november 2013 Consultancy.nl

Wereldwijde dienstverlener CGI heeft een uitstekend fiscaal jaar achter de rug. Hun wereldwijde omzet groeide met 111% van $4.8 miljard in FY2012 naar $10.1 miljard in FY2013. De sterke resultaten zijn voor een groot deel het gevolg van de overname van Logica*. Na bekendmaking van de jaarcijfers stegen de aandelen van CGI, die op de beurs van Toronto verhandeld worden, naar een recordhoogte.

Bovenop de omzetstijging, verbeterden in het afgelopen boekjaar bijna alle indicatoren. De bijgestelde EBIT kwam uit op $313.4 miljoen, wat een marge vertegenwoordigt van 12,7%. Ter vergelijking, in het jaar ervoor was dit respectievelijk $114.1 miljoen en 7,1%. Onderaan de streep (net earnings after integration costs and tax) wist CGI een verlies van zo’n $170 miljoen om te buigen naar een winst van $141 miljoen. Aan de financieringskant wist CGI de schuldenlast omlaag te schroeven met circa $300 miljoen en hun gemiddelde uitstaande verkopen (sales outstanding: DSO) verbeterde enorm – van gemiddeld 74 dagen naar 49.

Wereldwijde omzet CGI verdubbeld

"Ik ben erg verheugd over de sterke resultaten die door het fiscale jaar 2013 zijn neergezet” zegt Michael Roach, Chief Executive Officer van CGI. “Na een vol jaar heeft de Logica fusie en de succesvolle uitvoering van het integratieprogramma enorme voordelen voor onze klanten, werknemers en aandeelhouders opgeleverd. Vooruitkijkend beginnen we FY2014 vanuit een uitstekende strategische positie, zowel operationeel als financieel”.

CGI is met circa 72,000 medewerkers verspreid over kantoren in 40 landen de 5de grootste IT dienstverlener ter wereld. In Nederland heeft CGI zes vestigingen: Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Heerlen en Hoofddorp. Tot voor kort had het ICT adviesbureau ook een kantoor in Amstelveen, sinds augustus van dit jaar is het kantoor niet meer in gebruik.

* In mei 2012 werd de Europese IT-dienstverlener Logica voor €2,1 miljard overgenomen door de Canadese branchegenoot CGI. Begin 2013 werd Logica wereldwijd gerebrand naar CGI.

Nieuws