Berenschot lanceert kapitaalfonds Capital Consulting

20 november 2013 Consultancy.nl

Berenschot heeft ‘Capital Consulting’ gelanceerd, een dienstverlening die ondernemers helpt met het vinden van groeikapitaal. De nieuwe label van het organisatieadviesbureau richt zich primair op de branches agrofood, maakindustrie, zakelijke dienstverlening, groothandel, transport en logistiek.

Met de lancering van Capital Consulting speelt adviesbureau Berenschot in op de actualiteit en op een toenemende vraag bij zowel ondernemers als investeerders. Zo moeten bedrijven bij het realiseren van hun strategische plannen steeds vaker op zoek naar alternatieven voor bankfinanciering. “Berenschot komt veel goede bedrijven in het middensegment tegen die willen groeien, maar hiervoor de middelen en soms ook de juiste kennis en het juiste netwerk missen” zegt Martijn Röfekamp, Managing Consultant bij Berenschot.

Berenschot lanceert groeikapitaalfonds Capital Consulting

Tegelijkertijd wordt het voor investeerders juist lastiger om goede investeringsmogelijkheden te vinden. Capital Consulting slaat een brug tussen vraag en aanbod en biedt ondernemers de kans anticyclisch te investeren en hun groeiambities ook daadwerkelijk te realiseren.

Extern fonds

In tegenstelling tot sommige branchegenoten (bijv. Bain, KPMG, diverse corporate finance bureaus) heeft Berenschot bewust niet gekozen voor het oprichten van een eigen fonds, zegt Paul Pietersma, Managing Director bij het adviesbureau. “De groei van een bedrijf moet centraal staan en mag niet worden belemmerd door eventuele belangenverstrengeling. De inhoudelijk sterke combinatie van zaken als managementconsulting, corporate finance en transaction services garandeert een onafhankelijke investeringsbeslissing”.

Paul Pietersma en Martijn Rofekamp

Voor ondernemers

Capital Consulting is niet van toepassing op alle ondernemers. Zo moeten ondernemers onder meer een omzet van minimaal €10 miljoen hebben, beschikken over een sterke groeipotentie en een minimale kapitaalbehoefte van €1 miljoen hebben. Ook moeten ze een uitgebreide due diligence doorkomen. Wanneer ze eenmaal worden toegelaten tot Capital Consulting dan kunnen ze putten uit de financiële middelen van diverse investeerders* en de organisatiekennis van Berenschot. “Binnen het netwerk staan begrippen als betrokkenheid, good governance en groei hoog in het vaandel”. De beloning van Capital Consulting wordt mede afhankelijk van de resultaten van de begeleide bedrijven.

* Investeerders waarmee Berenschot samenwerkt zijn onder meer Antea, Berk Partners, Ecart, Mentha Capital, Synergia en Valueation.

Nieuws

Meer nieuws over