ADL sluit partnership met Strategy Partners Group

22 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijde management consultancy organisatie Arthur D. Little heeft een partnership afgesloten met Strategy Partners Group, een Russische branchegenoot. Onder de vleugels van dit partnership zullen de twee adviesbureaus gezamenlijk business development in Rusland en Kazachstan nastreven.

Strategy Partners Group werd in 1994 opgericht in Rusland*. In de afgelopen jaren is het team uitgegroeid naar zo'n 80 consultants in kantoren in Moskou en Astana, de hoofdstad van Kazachstan.

Na een management buyout begin 2012 van Altran, stelde Arthur D. Little zich het strategische doel om zijn footprint en netwerk uit te breiden. De organisatie heeft net iets minder dan 1,000 consultants in 32 kantoren, maar om te voldoen aan de groeiende vraag van internationale klanten en om te concurreren met grotere bureaus, richt het adviesbureau zich op het sluiten van partnerships met andere consultingorganisaties. Zo sloot het bijvoorbeeld eind vorig jaar een partnership met Solidiance, een Aziatisch strategie adviesbureau.

Arthur D. Little sluit partnership met Strategy Partners Group

In een gezamenlijke persverklaring laten beide partners weten dat ze in Rusland, Kazachstan en de nog bredere CIS regio gezamenlijk business development nastreven en intensief zullen samenwerken bij projecten. “De meeste van onze wereldwijde klanten hebben te maken met uitdagingen in Rusland en de CIS regio. Door een nauwe samenwerking met SPG, kunnen we een nog hoger serviceniveau leveren aan bedrijven die actief zijn in Rusland en Kazachstan, en kunnen we lokale expertise combineren met onze uitgebreide kennis van technologie en bedrijfsvoering” zegt Klas Anderlind, partner bij Arthur D. Little en verantwoordelijk voor de alliantie.

Partnerships

Als antwoord op de toenemende uitdagingen van klanten en hun behoefte aan een meer wereldwijde footprint, proberen consultingorganisaties op grote schaal partners te strikken, om zodoende geografische gebieden te kunnen bedienen waar ze nu niet actief zijn. Zo heeft bijvoorbeeld BearingPoint strategische allianties afgesloten met Abeam Consulting (Azië), West Monroe Partners (Noord-Amerika) en recent nog met Cumbria Financial Services Consulting. Ook in Nederland gaan adviesbureaus steeds vaker samenwerkingsverbanden aan. Zo sloot eerder dit jaar Novisources een partnership met Walbeek Groep om samen proposities te ontwikkelen en te vermarkten.

* Strategy Partners Group werd aanvankelijk opgericht als Pro-Invest Consulting. In 2004 werd het bedrijf hernoemd naar Strategica en in 2007 naar Strategy Partners. Na een fusie met Sberbank in 2010 veranderde het zijn naam naar Strategy Partners Group.