McKinsey en Deloitte lichten Britse centrale bank door

29 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

McKinsey & Company en Deloitte zijn ingehuurd door de Bank of England (BOE) om de strategie en bedrijfsvoering van de centrale bank onder de loep te nemen. Beide consultancybedrijven werden gekozen na een aanbestedingsproces. De adviesbureaus versloegen daarbij meer dan 10 andere gerenommeerde consultancyorganisaties. De evaluatie van BOE zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 worden afgerond.

In een persverklaring laat Bank of England weten dat McKinsey zal werken aan een strategisch plan, waarin het de prioriteiten voor de komende jaren zal identificeren voor de centrale bank. De evaluatie door het strategie adviesbureau zal een leidraad bieden voor “strategische investeringsbeslissingen, werkmethoden en de allocatie van tijd en middelen” zegt een woordvoerder van de bank. McKinsey zal rapporteren aan BOE Chief Operating Officer Charlotte Hogg, de hoogstgeplaatste vrouw binnen de bank en voormalig McKinsey werknemer*.

Bank of England huurt McKinsey en Deloitte in

Deloitte zal de bedrijfsvoering evalueren, en zich richten op het vinden van potentiële operationele verbeteringen binnen alle bedrijfsonderdelen, variërend van Finance tot IT en HR. In april erkende de toenmalig Finance director van BOE, Warwick Jones, dat met name de IT kosten significant hoger waren dan vooraf begroot. In de persverklaring stelt de Bank of England dat de centrale bank zo “effectief en efficiënt als mogelijk wil opereren” en dat Deloitte de “identificatie en implementatie van efficiënties zal begeleiden”.

* Charlotte Hogg startte haar loopbaan bij de centrale bank van de UK alvorens zij zich in 1994 voegde bij McKinsey in Washington. Ze sloot zich eerder dit jaar weer aan bij BOE na een periode bij Banco Santander.