Conclusion ondersteunt Avans Hogeschool met SEPA

23 oktober 2013 Consultancy.nl

Sinds het tweede kwartaal van dit jaar wordt Avans Hogeschool door Conclusion ondersteund met de voorbereiding op SEPA. De geïntegreerde SEPA-dienstverlening wordt verleend door drie werk-maatschappijen van de Utrechtse zakelijke dienstverlener: Conclusion Implementation, Conclusion Strategy Consultants en Conclusion Corporate & Public Communication.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area en is een initiatief van de Europese Unie om het Europese betalingsverkeer te vereenvoudigen. Per 1 februari 2014 moeten alle organisaties in de eurozone voldoen aan de nieuwe SEPA-richtlijnen. Zo ook Avans Hogeschool.

Conclusion - Avans Hogeschool

In april huurde Avans Hogeschool de zakelijke dienstverlener in om de ‘SEPA-readiness’ in kaart te brengen. Conclusion Implementation, een van de dochtermaatschappijen van Conclusion, begon met het maken van een zogeheten ‘SEPA-foto’. Binnen één dag werd, door middel van interviews, inzicht verschaft in de impact van SEPA op de processen, systemen en organisatie van de hogeschool. Op basis van deze ‘foto’ werd vervolgens een plan van aanpak ontwikkeld. Medio juli werd de aftrap gegeven aan de implementatiefase, die momenteel nog loopt. Conclusion Implementation wordt gedurende de uitvoerende fase ondersteund door consultants van Conclusion’s strategische adviestak (Conclusion Strategy Consultants), die een adviserende rol spelen.

Naast Conclusion Implementation en Conclusion Strategy Consultants is ook Conclusion Corporate & Public Communication betrokken bij het SEPA-project. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanpassen van de communicatiemiddelen waar betaalgegevens op staan en de communicatie over de voortgang van het project naar de medewerkers en studenten van de hogeschool.

SEPA implementatiepartner

Naast Avans Hogeschool helpt Conclusion diverse overige bedrijven en financiële instellingen met het SEPA-klaar maken van de organisatie. Zo heeft ABN AMRO in mei van dit jaar Conclusion aangesteld als SEPA implementatiepartner.

Nieuws

Meer nieuws over