Conclusion stopt sponsoring radiostation Concertzender

18 oktober 2013 Consultancy.nl

De Utrechtse zakelijke dienstverlener Conclusion heeft zijn sponsor- en samenwerkingsovereenkomst met radiostation Concertzender* per augustus 2014 opgezegd.

In oktober 2011 maakte Conclusion bekend dat het een samenwerking had afgesloten met radiostation Concertzender. Het adviesbureau droeg jaarlijks €50.000 bij aan de Concertzender, deels als sponsorbijdrage en deels ter ondersteuning van Arrow Jazz, een radiozender dat sinds september 2011 eigendom is van de moedermaatschappij van Conclusion.

Sponsorstrategie

Conclusion stopt met zijn bijdrage omdat sponsoring van de Concertzender niet langer aansluit bij de huidige sponsorstrategie, aldus de directie van de dienstverlener.

Conclusion - Concertzender

Naast de sponsoring van Concertzender is het adviesbedrijf al vijf jaar op rij hoofdsponsor van de North Sea Jazz Festival, het grootste overdekte jazzfestival ter wereld, en sterk actief als sponsor in de golfwereld. Zo verbond het de afgelopen jaren zijn naam aan diverse golftoernooien, waaronder de KLM Open, Deloitte Ladies Open en de Van Lanschot Senior Open.

Toekomst Concertzender in het geding

Naast Conclusion raakt Concertzender ook Muziekcentrum Vredenburg kwijt als geldschieter. Door het wegvallen van de twee partners, goed voor zo’n twee derde van de inkomsten, komt de toekomst van de zender in gevaar. Sem de Jongh, directeur van de radiostation, laat weten teleurgesteld te zijn met het besluit van Conclusion en Muziekcentrum Vredenburg. “Wij zijn natuurlijk enorm teleurgesteld dat de twee steunpilaren die wij in Utrecht hebben er op hetzelfde moment mee gaan stoppen. Wij zijn vanwege deze twee partners in 2011 van Amsterdam naar Utrecht verhuisd en hebben ons hier inmiddels een stevige positie in het Utrechtse muziekleven verworven”**.

* De Concertzender zendt op kabel en via internet op 17 themakanalen 24/7 uit en maakt zijn programma’s met 170 mensen, waarvan 168 zich vrijwillig inzetten. Er luisteren dagelijks ruim 6.000 mensen naar de zender.Conclusion stopt sponsoring van radiostation Concertzender 

** Als onderdeel van de samenwerking met Conclusion verhuisde Concertzender in 2011 van het Amsterdamse muziekmakerscentrum MuzyQ naar het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht.

Nieuws

Meer nieuws over