Conclusion eigenaar verkrijgt licentie voor Arrow Jazz

02 september 2011 Consultancy.nl

Arrow Jazz is per 1 september weer te beluisteren via de FM. Exceed Jazz BV, een werkmaatschappij van Exceed Holding, heeft de veiling van de frequentie op kavel A8 gewonnen en daarmee een FM-licentie verkregen door het Agentschap Telecom tot 2017. Het afgelopen jaar was Arrow Jazz FM alleen via internet en de kabel te beluisteren geweest.

In april 2010 werden de radiozenders Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Caz failliet verklaard. Arrow Jazz FM heeft vervolgens een doorstart gemaakt doordat Exceed Jazz BV het eigendom en de exploitatie voor de Nederlandse markt heeft overgenomen van de failliet gegane eigenaar Flux Media Factory BV. Exceed Holding is ook eigenaar van o.a. adviesbureau Conclusion in Utrecht.

Arrow Jazz programmering
De programmering gaat uit van de bestaande cool funky Jazz muziek. Daar worden enkele nieuwe accenten aan toegevoegd. Zo zullen er meer specials met DJ's komen in de avonduren en is er in de nieuwsblokken meer aandacht voor nieuws met een positief karakter. De nadruk zal daarbij vooral liggen op duurzaamheid, cultuur en financieel maatschappelijk nieuws. Kortom: positief en bewust genieten. Arrow Jazz FM wordt het middelpunt voor jazzminnend Nederland, waar jonge artiesten een kans krijgen, live optredens te beluisteren zijn en een interactief digitaal platform zorgt dat Jazz voor een nog breder publiek toegankelijk wordt.

Groeikansen
De doelgroep van Arrow Jazz FM is de liefhebber van het brede spectrum van Jazz muziek met een positieve en bewuste kijk op het leven. Arrow Jazz FM heeft op dit moment 600.000 (0.4%) unieke luisteraars, maar verwacht de komende jaren een sterke groei te kunnen doormaken omdat ze nu door de etherfrequentie in staat is een groter publiek te bereiken.

Nieuws