Conclusion sluit samenwerking met Concertzender

06 oktober 2011 Consultancy.nl

Adviesbureau Conclusion heeft een samenwerking afgesloten met radiostation Concertzender en muziekcentrum Vredenburg. De organisaties hebben als doel om het muziekleven in Utrecht en omgeving te versterken. Als onderdeel van de samenwerking verhuist het radiostation van het Amsterdamse muziekmakerscentrum MuzyQ naar het hoofdkantoor van Conclusion (Herculesplein 80 Utrecht). Eind 2011 gaan Conclusion, Vredenburg en de Concertzender de samenwerking op een feestelijke manier vieren.

De Concertzender gaat Arrow Jazz ondersteunen
Het adviesbureau is eigenaar is van Arrow Jazz, dat per 1 september weer te beluisteren is via de FM. Onderdeel van de samenwerking is dat de Concertzender de activiteiten van Arrow Jazz gaat ondersteunen. Dat doet zij zowel op het gebied van opnamen op podia en festivals als in de gezamenlijke realisatie van live-uitzendingen op locatie en de uitwisseling van content.

Meer focus op programmering van Vredenburg
Met deze samenwerking is de continuïteit van de Concertzender de komende jaren gewaarborgd. Het radiostation gaat zich meer dan voorheen richten op de programmering van Vredenburg. Dit seizoen worden daarvoor zo'n veertig concerten in de Leeuwenbergh geregistreerd en (al dan niet live) uitgezonden. Daarbij beperkt de Concertzender zich niet tot concerten met klassieke muziek, in Utrecht wordt ook jazz- en wereldmuziek opgenomen. In een wekelijks radioprogramma kkomt de programmering van Vredenburg centraal te staan. De Concertzender blijft zich presenteren als nationale zender, met concertopnamen op alle belangrijke Nederlandse muziekpodia.

Nieuws