CE Delft: Vergroening levert 3.000 nieuwe banen op

16 oktober 2013 Consultancy.nl

Circa 3,000 banen kunnen in Zeeland en West-Brabant gecreeërd worden in de komende jaren als de chemische sector in de regio verduurzaamt. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau CE Delft in opdracht van de Sociaal Economische Raden in Brabant en Zeeland.

CE Delft is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in milieu- en duurzaam-heidsvraagstukken. Het consultancybureau heeft zo’n 45 ingenieurs, economen, consultants, filosofen en milieukundigen en is gevestigd in Delft.

CE Delft - Vergroening

In het onderzoek becijferen de consultants dat vergroening van de chemische waardeketen, zoals bijvoorbeeld het inzetten op een ‘biobased economy’, tot 2020 zo’n 3.000 nieuwe banen kan opleveren. “Er zijn weinig sectoren en bedrijfstakken in Zuidwest-Nederland die nog groeimogelijkheden hebben van circa 500 arbeidsplaatsen per jaar en dat gedurende een aantal jaren” aldus CE Delft. De provincies krijgen het advies om krachtig in te zetten op de ‘biobased economy’.

Naast de creatie van werkgelegenheid stelt CE Delft dat vergroening van chemische organisaties van grote toegevoegde waarde kan zijn voor diverse segmenten binnen de industrie. Van de vergroening kunnen bijv. ook de logistieke-, agrofood-, processing- en energiesectoren de vruchten plukken.

Goede basis voor vergroening

De voorwaarden voor een vergroeningsprogramma in de regio zijn positief te noemen. De aanwezigheid van biomassa en landbouwafval, de nabijheid van havens in Vlissingen, Terneuzen en Moerdijk, en een goed wegen- en spoornet zijn gunstige factoren.

Nieuws

Meer nieuws over