Innopay organiseert SEPA Direct Debit e-mandates day

10 oktober 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 28 november vindt de ‘SEPA Direct Debit e-mandates day’ plaats in Brussel. Tijdens het event komen betalingsspecialisten en professionals van financiële instellingen bijeen om de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van e-mandates te bespreken. Het event wordt georganiseerd door Innopay, een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer payments en SEPA.

‘SEPA Direct Debit’ (SDD) maakt het mogelijk voor bedrijven om geldbedragen electronisch te innen van de rekening van een betaler, op voorwaarde dat een getekend mandaat door de klant is afgegeven. Op dit moment maken bijvoorbeeld nuts- en telecombedrijven of contentaanbieders gebruik van een papieren systeem waarin hun klanten goedkeuring geven voor het debiteren van hun rekeningen. Als gevolg daarvan moeten zij hun klanten documenten laten invullen en uitprinten tijdens het aankoopproces. In de toekomst willen crediteuren hun klanten een volledige online ervaring kunnen bieden, vandaar de grote vraag naar een oplossing voor het afgeven van electronische mandaten oftewel e-mandates.

Innopay - SEPA

Volgens de European Payments Council, zullen tussen de 16 en 18 miljoen bedrijven en publieke organisaties in Europa, de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de gebruikersvriendelijke SEPA e-mandate oplossingen. 

In hun dagelijkse ervaring met klanten, ziet Innopay dat er nog altijd veel vragen zijn in de markt over het gebruik van e-mandates. Daarom organiseert het adviesbureau het evenement ‘SEPA Direct Debit E-mandates day’, dat wordt gehouden in Brussel op donderdag 28 november. Eerder dit jaar (15 januari) vond een soortgelijk evenement plaats, ook in Brussel.

Het E-mandates dagprogramma bestaat uit twee delen:

1. Plenaire sessies: Tijdens de plenaire sessies, zullen toonaangevende experts informeren over de recente trends die zij zien en de visie die zij hebben ten aanzien van e-mandates.

2. Interactieve sessies: Tijdens deze sessies wordt deelnemers gevraagd naar hun mening en input. Er zullen parallelle sessies zijn over diverse onderwerpen gerelateerd aan e-mandates.

Innopay SEPA Direct Debit e-mandates day

Belangrijkste vragen die behandeld zullen worden zijn:

1. Wat is de juiste propositie voor organisaties en verkopers?

2. Hoe moeten klanten hierbij betrokken worden?

3. Wat zijn de strategische opties voor retail- en grootbanken?

4. Lopen e-mandates alleen via een bank? 

5. Hoe moeten bestaande digitale identiteitsoplossingen worden geïntegreerd?

6. Welke kansen bestaan er verder buiten e-mandates?