Booz alumnus leidt strategie afdeling Johnson Controls

11 oktober 2013 Consultancy.nl

Johnson Controls heeft William Jackson aangesteld, een van de meest prominente alumni van Booz & Company, als hoofd van de Corporate Development afdeling van de organisatie. Hij wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van- en toezicht houden op de corporate strategy en M&A activiteiten. Jackson zal rapporteren aan Alex Molinaroli, de recentelijk benoemde CEO van de multinational. 

Voordat hij zich bij Johnson Controls* voegde, werkte William Jackson meer dan 20 jaar bij Booz Allen Hamilton en Booz & Company. Na het behalen van zijn master’s degree in mechanical engineering aan de University of Illinois, werkte hij jarenlang als ingenieur bij Lockheed Martin. Hij begon daarna bij Booz Allen Hamilton, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot een van de topmanagers van het adviesbureau. In zijn laatste functie was hij Senior Vice President en wereldwijd bestuurslid. Na de opsplitsing van Booz Allen Hamilton in 2008**, maakte hij de overstap naar Booz & Company. Bij Booz & Co. was hij bestuurslid en gaf leiding aan de wereldwijde automotive, transportation en industrials praktijk.

Bill Jackson - Johnson Controls

Jackson zal leiding geven aan de nieuw-opgezette Corporate Development afdeling van de Fortune 500 organisatie. “De creatie van de corporate development functie weerspiegelt onze betrokkenheid om te investeren in platformen voor toekomstige groei en de toenemende diversificatie van het portfolio van de organisatie” zegt Molinaroli. “Onder William’s leiderschap zal het team strategie-ontwikkeling en fusie- en overname activiteiten leiden en met onze business units samenwerken om de execution plans een boost te geven om groei- en marge doelstellingen te ondersteunen”.

* Johnson Controls is een Fortune 500 organisatie die interieur producten voor de automotive branche produceert (i.e. stoelen, dashboards) en batterijen. Bovendien biedt het bedrijf facility management systemen en diensten, zoals verwarming, ventilatie en air conditioning en brand- en veiligheidssystemen.

** In mei 2008 werd Booz Allen Hamilton, destijds een van de grootste consultancybureaus ter wereld, gesplitst in twee bureaus: Booz Allen Hamilton en Booz & Company.

Nieuws

Meer nieuws over