Towers Watson: Derde HR wijzigt organisatiestructuur

09 oktober 2013 Consultancy.nl

In de komende jaren zal de Human Resources functie te maken krijgen met enorme veranderingen. In het kort, de business verwacht betere kwaliteit maar tegelijkertijd moet HR meer leveren met met minder middelen. Een nieuwe studie van Towers Watson laat zien dat HR de druk voelt – maar liefst een derde van HR functies verwacht een grote verandering binnen de HR stuctuur of het service delivery model te maken in de komende 1,5 jaar.
 
De survey, op basis van feedback van HR managers van 1,025 bedrijven wereldwijd, stelt dat 36% van de organisaties verwacht hun HR structuur aan te passen voor het einde van volgend jaar. Onder de bedrijven die hun HR structuur aanpassen, doet driekwart (74%) dit om operationele efficiëntieverbeteringen te realiseren, terwijl iets meer dan de helft (53%) dit doen om de kwaliteit te verbeteren. Een overige 37% wil kostenbesparingen realiseren of een verandering in business strategie (34%).
 
Towers Watson - HR Delivery Model
 
"Bedrijven hebben hun HR structuren zorgvuldig onderzocht en de manier waarop HR diensten worden geleverd, en velen komen tot dezelfde conclusive: De tijd is rijp voor verandering” zegt Mike DiClaudio van het adviesbureau.
 
Op de vraag hoe HR verwacht hun organisatiestructuur te veranderen, geeft bijna de helft (49%) aan dat een shared services environment met HR centers of excellence en HR business partners nastreven. Het outsourcen van HR onderdelen, met name transactionele HR activiteiten, volgt met 17%. Het integreren van lokale HR functies naar een enkelvoudige HR functie voor de gehele organisatie komt op de derde plaats met 12%.
 
Towers Watson - HR Shared Service Model

Nieuws

Meer nieuws over