Significant organiseert Business2School bij UniC

06 november 2012 Consultancy.nl

Gisteren zijn zo’n 80 leerlingen van de 5e en 6e klas van het UniC (openbare school voor havo/vwo in Utrecht) aan de slag gegaan met een casus. Doelstelling van de opdracht was om de scholieren te interesseren en inspireren voor vraagstukken binnen het maatschappelijke domein. De casus werd ontwikkeld door Significant, een adviesbureau uit Barneveld.
 
Centraal in de casus stond de uitbreidingsplannen van Schiphol Amsterdam Airport. Belangrijkste vraag: hoe kunnen enerzijds de groeiplannen van Schiphol worden gerealiseerd, terwijl anderzijds deze plannen ook voldoende politiek draagvlak moeten krijgen binnen het zojuist aangetreden fictieve ‘groene’ kabinet. “Een uitdaging voor de scholieren om door middel van slimme innovatieve plannen uitbreiding van Schiphol mogelijk te maken op zodanige wijze dat de plannen gesteund worden door het kabinet” aldus Significant.
 
Significant organiseert Business2School bij UniC
 
Ongeveer 80 leerlingen van het UniC, verdeeld over 9 groepen, gingen aan de slag gegaan met de casus. De groepjes konden tijdens de opdracht bij de consultants van het adviesbureau advies inwinnen voor hun plannen. Na afronding werd de casus vervolgens nagespeeld: de leerlingen vertolkten de rollen van de CEO van Schiphol en de minister van Infrastructuur en Milieu.
 
Het adviesbureau uit Barneveld laat weten tevreden te zijn met de dag: “Deze casus heeft leuke frisse plannen opgeleverd die de groepen hebben gepresenteerd aan medewerkers van Significant. Door de creativiteit en de uitstekende presentatievaardigheden van de leerlingen, het enthousiasme van de docenten en de inzet van de jonge professionals is het een zeer geslaagde dag geworden!”

Nieuws

Meer nieuws over