AT Osborne procesmanager voor Project ZuidasDok

11 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Advies- en ingenieursorganisaties Arcadis en Witteveen+Bos hebben de opdracht gegund gekregen om Project ZuidasDok te ondersteunen. Het betreft een raamovereenkomst voor de planuitwerking en de voorbereiding van de realisatie van het ZuidasDok voor een periode van zes jaar. Adviesbureau AT Osborne verzorgt namens de ingenieursbureaus het procesmanagement.

De combinatie Arcadis / Witteveen+Bos versloeg tijdens het aanbestedingsproces concurrenten Grontmij / ARUP / Twynstra Gudde en Royal Haskoning DHV / Movares. De totale opdrachtsom bedraagt ruim €7 miljoen.

ZuidasDok
In de komende 20 jaar verdrievoudigt het aantal treinreizigers dat via de Zuidas in Amsterdam reist. Ook het aantal metroreizigers, tramreizigers en busreizigers gaat meer dan 3x over de kop. Om ervoor te zorgen dat de infrastructuur van de Zuidas deze groei aan kan heeft Amsterdam het project ‘Project ZuidasDok’ in het leven geroepen. Het project heeft de doelstelling om de bereikbaarheid van de Zuidas fors te verbeteren, waaronder uitbreiding van de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid.

AT Osborne - Zuidasdok

De ingenieursorganisaties gaan in opdracht van Project ZuidasDok een aantal ontwerpvarianten uitwerking. Verder zullen ze een tracébesluit opstellen, werken ze aan nieuwe bestemmingsplannen en stellen zij de contractdocumenten op voor de design and construct fase.