Royal HaskoningDHV zuivert afvalwater in Brazilie

16 augustus 2013 Consultancy.nl

Royal HaskoningDHV heeft een groot contract gewonnen in Brazilië. Het advies- en ingenieursbureau gaat de komende jaren samen met de lokale branchegnoot Foz meer dan tien nieuwe afvalwater-zuiveringsinstallaties bouwen. Het contract heeft een geschatte waarde van rond de €11,5 miljoen.

Afvalwater

In Brazilië liggen er grote kansen op het gebied van afvalwater – momenteel wordt minder dan 30% van het afvalwater gezuiverd. Dit jaar zullen de partners drie installaties bouwen: twee in São Paulo en één in Rio de Janeiro. Samen zullen deze installaties het afvalwater van bijna 700.000 mensen zuiveren. In de komende vijf jaar zullen minstens tien installaties volgen.

Royal HaskoningDHV - Waterzuivering

Nerada

De afvalwaterzuiveringsinstallaties van de advies- en ingenieursbureaus gaan gebruik maken van de zogenaamde ‘Nerada’ technologie, een innovatieve aanpak die het afvalwater op een meer duurzame manier zuivert*. “De uitdaging voor veel grote steden wereldwijd is om duurzame oplossingen te vinden voor afvalwaterzuivering met een kleine fysieke voetafdruk. Nereda biedt deze oplossing” zegt René Noppeney van Royal HaskoningDHV. “De voetafdruk van een Nereda-installatie is tot een factor vier kleiner dan die van conventionele zuiveringssystemen”. Dit komt volgens Emyr Diniz Costa Junior, technisch-directeur van Foz, ook ten goede aan de bevolking: “Wij geloven dat Nereda ons kan helpen bij te dragen aan een betere volksgezondheid door de bevolking afvalwaterzuivering te bieden”.
 
* Nereda is een innovatieve technologie die afvalwater zuivert met minder energie en chemicaliën en een kleinere voetafdruk dan conventionele zuiveringen. Nereda zuivert afvalwater met de unieke eigenschappen van aeroob korrelslib. De zuiverende bacteriën in Nereda creëren compacte korrels met uitstekende bezinkingseigenschappen. De technologie is uitgevonden door de TU Delft en is ontwikkeld in een uniek publiek-private samenwerking tussen TU Delft, Stichting Onderzoek Toegepast Waterbeheer (STOWA), de Nederlandse Waterschappen en Royal HaskoningDHV.

Nieuws

Meer nieuws over