NGF en Deloitte lanceren website ngfbelastingen.nl

25 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft begin juli samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) de website ngfbelastingen.nl gelanceerd. De site dient als kennisportaal voor iedereen in de golfwereld, die met belasting- en andere financiële zaken van doen heeft. Voorbeelden zijn exploitanten, penningmeesters en baanmanagers.
 
Met de nieuwe site willen de initiatiefnemers een gemakkelijk overzicht bieden voor golfclubs en banen, zodat financiële aangelegenheden snel en goed verwerkt kunnen worden. De website verzamelt alle relevante managementinformatie.

Golfsport

Bij de golfsport komen een hoop financiële aspecten kijken, die bij andere sporten minder van belang zijn. Hoeveel belasting clubs moeten afdragen hangt namelijk van enorm veel zaken af. Denk bijvoorbeeld aan de WOZ waardebepaling voor een golfvereninging met tientallen hectaren oppervlakte en een clubhuis. De website helpt hen om de benodigde informatie goed op een rijtje te krijgen en om geen kansen mis te lopen om besparingen te realiseren.
 
Deloitte-NGF-Golf
 
Hans Leverman, werkzaam bij de belasting tak van het adviesbureau: “De site kan exploitanten op een aantal terreinen helpen. In de eerste plaats is het een nuttige informatievoorziening voor de golfbranche. Ten tweede wordt men beter bewust gemaakt van de kansen en risico’s. In de derde plaats biedt de website veel fiscale managementinformatie".
 
Verenigingen kunnen ook vragen stellen aan de website, bijvoorbeeld over de juiste toepassing van BTW tarieven op inkomsten van greenfees, of overige belastingvragen. Zo worden er meer en meer cases verzameld op de website, waar de doelgroep zijn voordeel mee kan doen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Met het partnership wil Deloitte zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen bij de golfsport. Het opzetten met NGF van ngfbelastingen.nl is een van de voorbeelden van initiatieven, die het adviesbureau inzet. Ook worden er bijvoorbeeld evenementen georganiseerd waar golfverenigingen meer inzicht krijgen over de kostenniveaus en hoe zij deze kunnen verlagen.