Mobilee begeleidt implementatie bij UMC St. Radboud

24 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het UMC St. Radboud heeft onlangs een grootschalig programma gestart om computers binnen het ziekenhuis te vervangen. Het betreft zo’n 550 computers gevestigd in de Operatiekamer (OK) en Intensive Care (IC). De computers worden vervangen door nieuwe ‘medische computers’, speciaal ontwikkeld voor ruimten waar strenge hygiënevoorschriften gelden. Met de vervangingsoperatie verwacht het UMC St. Radboud op termijn structureel ruim €1 miljoen te besparen. Het implementatie-traject wordt begeleid door Mobilee, een middelgroot organisatieadviesbureau uit Utrecht.

Voordelen van nieuwe medische computer

Volgens het UMC St. Radboud en ontwikkelaar LG is de nieuwe medische computer zes keer goedkoper dan de huidige PC’s. Dit komt doordat de medische computers nauwelijks beheer met zich meebrengen* en minder stroom verbruiken. Naast de enorme kostenbesparing – die wordt geschat op circa €1 miljoen – zullen de systemen ook leiden tot meer standaardisatie. “Gegevens worden overal op dezelfde manier gepresenteerd op grotere beeldschermen, van operatiekamer tot kantoor, van bed tot behandelkamer” aldus het ziekenhuis in een persbericht.

MOBILEE-UMC-Radboud

EPD

De ontwikkeling van de nieuwe medische computer is voortgekomen uit de voorbereiding op de komst van een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Eind oktober zal dit EPD ‘live’ gaan in het gehele UMC St Radboud.
 
* De nieuwe PC’s zijn zogenaamde ‘zero client’ computers zonder een eigen besturingssysteem. Alle applicaties en software worden centraal beheerd, waardoor onderhoud centraal geregeld kan worden. Ook kunnen gebruikers hierdoor gemakkelijker en sneller wisselen van werkplek.