Maxeda DIY besteedt IT-diensten uit aan Capgemini

24 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Maxeda gaat ook de komende 5 jaar ICT-diensten uitbesteden aan Capgemini. Het betreft de IT diensten van Maxeda DIY Group (focus op de Doe-het-zelf markt in de Benelux) op het gebied van applicatie- en werkplekbeheer. Het contract heeft een waarde van €32 miljoen.
 
Capgemini en Maxeda DIY Group werken sinds 2008 samen. De bestaande overeenkomst is nu verlengd tot februari 2018. Onder de overeenkomst valt onder meer het functioneel en technisch beheer van het SAP-landschap, messaging, werkplekken, Service Desk, Datacenter en LAN/WAN.

“Wij zijn blij de intensieve samenwerking met Capgemini te continueren. Capgemini helpt ons een verantwoord niveau van kosten te behouden en stelt ons in staat met innovaties succesvol te kunnen zijn. Dat zijn cruciale factoren in de lastige Doe-het-zelf markt” zegt Arjan Kaaks, CFO van Maxeda DIY.

Frans van den Hurk, CEO Infrastructure Services Capgemini Benelux, zegt over de verlengde samenwerking: “Deze contractverlenging is het resultaat van een zeer goede en intensieve samenwerking, opgebouwd in de afgelopen jaren. Op basis van het nieuwe contract ben ik ervan overtuigd dat we deze samenwerking in de toekomst blijven verbeteren en op die manier bijdragen aan de strategie en doelstellingen van Maxeda DIY”.

Maxeda DIY Group is het moederconcern van de bouwmarkten Praxis, Formido, Brico en Plan-It. Het bedrijf heeft meer dan 6.000 medewerkers en 370 winkels in de Benelux.

Accenture ondersteunt Intergamma

In mei werd bekend dat de belangrijkste concurrent van Maxeda DIY, Intergamma (moederconcern van bouwmarkten Gamma en Karwei), Accenture heeft ingehuurd om te ondersteunen bij de implementatie van een groot business transformatieprogramma.