Ook PwC benoemt een Commissie Publiek Belang

10 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ook PwC heeft begin juli een ‘Commissie Publiek Belang’ (CPB) in het leven geroepen. Vorig week maakten Baker Tilly Berk en BDO de leden van hun CPB bekend. De CPB van het Big 4 accountants- en adviesbureau bestaat uit vier leden: Nout Wellink (oud-president De Nederlandsche Bank), Yvonne van Rooy (voormalig Tweede Kamer lid), Frits Oldenburg en Cees van Rijn (voormalig CFO Nutreco).

Commissie Publiek Belang

Een ‘Commissie Publiek Belang’ ziet toe op de manier waarop accountantsorganisaties het publiek belang waarborgen. De instelling van de commissie volgt uit de ondertekening van de Code Accountantsorganisaties.

PwC - Commissie Publiek Belang
 
PwC bestuursvoorzitter Peter van Mierlo: “Ik ben verheugd met een Commissie Publiek Belang met deze samenstelling. Alle leden beschikken over een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Zij zijn daardoor uitstekend in staat toe te zien op het waarborgen van het publieke belang binnen onze organisatie. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met hen”.
 
Een beknopt profiel van de CPB leden:
 
Nout Wellink was tot juni 2011 President van De Nederlandsche Bank. Op dit moment is hij voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Leiden, Voorzitter Raad van Toezicht Centraal Bureau voor Genealogie en Non-executive Director Bank of China.
 
Frits Oldenburg is lid van de Board of Trustees van het International Bureau of Fiscal Documentation. Tot voor kort was hij partner bij NautaDutilh en als notaris gespecialiseerd in het vennootschapsrecht. Daarnaast was hij o.a. lid van het bestuur van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.
 
Yvonne van Rooy was onder andere Staatssecretaris van Economische Zaken, Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht. Thans  is zij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en onder ander lid Raad van Commissarissen ING, Plaatsvervangend (ondernemings)lid SER  en lid Algemeen Bestuur VNO-NCW.
 
Cees van Rijn was 10 jaar CFO en lid van de Raad van Bestuur van Nutreco. Hij is nu lid van de Raad van Toezicht en van het audit committee van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en commissaris bij Detailresult Groep, Plukon Royale. en Farm Frites.