Peter van Mierlo nieuwe topman van PwC Nederland

20 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter van Mierlo (50) wordt per 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van PwC Nederland. Hij volgt Robert Swaak op, die op zijn beurt is benoemd tot Vice Chairman Global Clients & Markets van het internationale PwC netwerk. Van Mierlo is al meer dan 25 werkzaam voor het adviesbureau.
 
Robert Swaak
De huidige topman Robert Swaak (52) maakt sinds 2006 deel uit van de Raad van Bestuur. In oktober 2008 werd hij aangesteld als voorzitter van PwC. Eind juni loopt zijn tweede en daarmee laatste bestuurstermijn af. In zijn nieuwe functie wordt Swaak verantwoordelijk voor de wereldwijde marktactiviteiten van de accountants en adviesorganisatie.
 
Peter van Mierlo
De nieuwe topman Peter van Mierlo is sinds 1987 als accountant in dienst bij PwC. Hij was onder andere voorzitter van de Ondernemingsraad, leider van de Transactions Group en lid van het bestuur van de accountantspraktijk. Sinds 1 november 2009 is hij voorzitter van PwC Accountants en lid van de RvB.

Peter van Mierlo nieuwe topman van PwC Nederland
 
“De uitdagingen waar wij voor staan zijn complex en van ongekende omvang. Dat vereist een aanpak waarbij we openstaan voor veranderingen, nieuwe en soms onorthodoxe wegen durven te bewandelen, ons bij voortduring blijven vernieuwen en alle kracht, energie, creativiteit en expertise binnen onze organisatie bundelen. Ik ben zeer gemotiveerd om daaraan leiding te geven en om samen met al mijn collega’s de toonaangevende positie van onze Nederlandse organisatie verder uit te bouwen” aldus Van Mierlo in een reactie op zijn aanstelling.
 
Ook laat hij weten dat transparantie een belangrijk wordt onder zijn leiding. “We gaan nog nadrukkelijker de dialoog zoeken met onze stakeholders. De afgelopen jaren zijn wij intensief en transparant de discussie aangegaan met onder andere klanten, toezichthouders, politici en belangenorganisaties over de maatschappelijke relevantie van ons werk”.