Alvarez & Marsal gaat Titan financieel herstructureren

09 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Titan Petrochemicals heeft Alvarez & Marsal ingehuurd om bij een grote financiële herstructurering te ondersteunen. Advocatenkantoren White & Case en Drew & Napier leveren juridisch advies aan het olietransport bedrijf.
 
Titan Petrochemicals is een groot olietransportbedrijf en marine dienstverlener, actief in de Azië/Pacifische regio. Het bedrijf levert diverse diensten waaronder olieopslag, verscheping, distributie, en handelsplatform diensten. Bovendien is het eigenaar en beheerder van  de Quanzhou Shipyard, een van de grootste scheepsreparatie- en scheepsbouw werven in Azië. Titan is genoteerd op de Hong Kong Stock Exchange.

In de afgelopen maanden heeft het bedrijf diverse initiatieven gelanceerd om haar financiële positie te verbeteren, waaronder een grote herstructurering van een deel van haar schuld. “De benoeming van Alvarez & Marsal als adviseur voor de financiële herstructurering, is een belangrijke stap voor het weer op de rails krijgen van de operaties van het bedrijf” zegt Tang Chao Zhang, CEO van Titan.

Herstructureringsspecialist

Alvarez & Marsal is een expert op het gebied van herstructurering, een consulting segment dat, tegen de stroom in, wereldwijd snel groeit*. Het advieskantoor verwierf roem voor haar grote rol bij de ontmanteling van Lehman Brothers na het failissement, een project waarmee het consultancykantoor meer dan een half miljard verdiende.
 
* Zie het bericht ‘Restructuring en turnaround consultancy stijgt explosief’ voor meer informatie.