Alvarez & Marsal verdiende al half miljard aan Lehman

02 januari 2012 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Uit publieke dossiers is gebleken dat Alvarez & Marsal (A&M), 's werelds grootste restructuring adviesbureau, inmiddels meer dan een half miljard (€500 miljoen) heeft verdiend aan consultancy fees sinds het is aangesteld om Lehman Brothers te herstructureren na het faillisement van september 2008.

In augustus 2008 maakte Consultancy.nl bekend dat A&M werd ingehuurd om 20 verschillende projecten te begeleiden. Gemiddeld hebben continu tussen 150-200 consultants van het adviesbureau gewerkt aan de opdracht sinds het grootste faillisement in de geschiedenis van de VS.

Totale fees aan externen meer dan $3 miljard
De totale fees aan adviesbureaus is inmiddels gegroeid tot meer dan $3 miljard. Vorig jaar september berichtte Consultancy.nl dat de totale fees aan adviseurs, managementadviseurs, financiële adviseurs, advocaten en accountants al de $3 miljard (€1.55 miljard) oversteeg.

$18 cent uitgekeerd voor elke $1 schuld
Bryan Marsal, mede-oprichter van Alvarez & Marsal en hoofd van het A&M team bij Lehman Brothers, heeft ook bekendgemaakt dat de schuldeisersvanaf volgend jaar, circa 3 jaar na het faillisement, geld terug gaan krijgen van de boedel. Naar verwachting wordt $18 cent uitgekeerd voor elke $1 schuld.