E.J. Vlieger en M. van de Luur leiden KPMG Healthcare

01 juli 2013 Consultancy.nl

Vorige week werd bekend dat voormalig vicepremier Wouter Bos KPMG medio augustus zal verlaten om bestuursvoorzitter te worden bij het Vumc. Inmiddels is er ook meer bekend over de opvolging van Bos binnen het adviesbureau. Wouter Bos wordt niet vervangen, de leiding van KPMG Healthcare wordt overgenomen door Erik-Jan Vlieger (Advisory) en Mariska van de Luur (Audit).
 
Na een carrière bij Shell en in de politiek trad Wouter Bos in september 2010 in dienst bij KPMG. Hij werd verantwoordelijk voor de gezondheidszorg praktijk (‘KPMG Healthcare’). Onder de leiding van Bos versterkte KPMG haar marktpositie aanzienlijk in de zorgadviesmarkt, ook als gevolg van de overnames van Plexus (40 consultants) en niche adviesbureau Tibbe Company.
 
KPMG Healthcare
 
Het Healthcare-team bij KPMG telt op dit moment zo’n 200 accountants en consultants. Erik-Jan Vlieger, Managing Partner van KPMG Plexus, de adviestak van KPMG Health, blijft het aanspreekpunt voor alle vraagstukken op het gebied van management consulting, financial advisory en IT consulting. Mariska van de Luur was de afgelopen jaren al verantwoordelijk voor de audit activiteiten in de zorgbranche en blijft deze rol vervullen.

Nieuws

Meer nieuws over