Hay Group: De 12 soorten moeilijke managers

18 juni 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Hay Group heeft op basis van jarenlange ervaring op het gebied van leiderschap een overzicht gecreëerd van de verschillende soorten ‘moeilijke managers’. Dit zijn managers die (nog) niet voldoen aan het profiel van 'de beste leider' waardoor hun leiderschapsstijl kan leiden tot onbegrip of zelfs weerstand.
 
Een overzicht van de 12 soorten moeilijke managers en een beknopte 'gebruiksaanwijzing':
 
1. De ADHD Manager
Deze manager is altijd in actie, aan de telefoon, in gesprek, en dan komt er weer een mail. Reageert eigenlijk op alle prikkels die zich gedurende de dag voordoen en vliegt overal in, vaak niet gehinderd door kennis van de stand van zaken.

Deze veel voorkomende manager gaat graag achter een kluif aan, maakt niet uit welke. Zorg er dus voor dat hij genoeg kluiven heeft om achteraan te gaan, zodat u zelf geen lekkere kluif wordt. Of nog beter; laat hem helpen uw kluiven te pakken te krijgen!

2. De Concept Manager
Deze manager gebruikt steeds weer de nieuwste concepten in het vakgebied, de nieuwste termen, maakt daarvoor steeds nieuwe plannen en is daar zelf uitermate enthousiast over. Het is als met veel modes en hypes: het gaat vaak vanzelf weer over. Doe mee, wanneer het niet anders kan en doe gewoon uw eigen ding als de manager het niet merkt.

3. De Controlerende Manager
Deze manager heeft graag alles onder controle, vraagt vaak naar lijstjes, staat met regelmaat aan uw bureau om te vragen of het goed gaat en of het al klaar is, controleert graag of iedereen er is en hard aan het werk is.

Deze manager kunt u makkelijk te vriend houden door in te spelen op zijn/haar behoefte aan informatie en controle. Loop regelmatig binnen en vertel waar u mee bezig bent. Dat is leuk voor u zelf en voorkomt dat uw manager op ongewenste momenten in uw nek hijgt.

Hay Group - Slechte managers

4. De E-mail Manager

Deze manager stuurt de medewerkers het liefst aan via de e-mail, mailt bijvoorbeeld dat iedereen harder moet werken, omdat de resultaten tegenvallen, of stelt regels in per e-mail en verwacht dat iedereen dan in de houding springt, mailt (uitgebreide) instructies en beslissingen en denkt dat iedereen dat opvolgt.

Hier geldt: krijgt u een aan u gerichte mail, dan antwoordt u netjes, liefst kort en met een of meerdere vragen hoe het e.e.a. met eerdere dingen samenhangt. Dan duurt het weer even voor u antwoord krijgt of u hoort er nooit meer wat van. 

5. De Houdt-Van-Zichzelf Manager
Deze manager luistert niet naar anderen, maar graag naar zichzelf, vindt zichzelf heel belangrijk en heel slim, is met zijn eigen werk of carrière bezig, en heeft dus geen aandacht voor u.
Deze manager zal uw carrière niet sponsoren. Zoek dus een andere sponsor binnen het bedrijf, doe uw werk goed, zodat andere managers u willen hebben.

6. De Intimidatie Manager
Deze manager probeert u op intimiderende wijze omver te blazen. Valt meteen met de deur in huis, valt aan, stelt leading questions, trekt alles wat u zegt in twijfel en prikt altijd op onaangename wijze door. Veel medewerkers zijn fysiek bang voor hem of haar.

Deze darwinistische baas houdt ervan anderen op de vlucht te jagen. En in de natuur is het vechten of vluchten. Maar waar bent u bang voor? Wat kan u gebeuren? Blijf uzelf, geef rustig uw gedegen mening en dan valt het vaak wel mee!

7. De Kennis Manager
Deze manager weet alles tot in de diepte van wat zijn ondergeschikten weten. Daarom hebben ze hem ook manager gemaakt. Niet dat hij daar uiteindelijk gelukkiger van wordt, want het liefst bemoeit hij zich inhoudelijk tot in de diepte met het werk van zijn medewerkers dat hij zo graag deed.

Óf u laat de manager zoveel mogelijk "helpen" met inhoudelijk werk en u "helpt" hem met managen, zodat hij het managen misschien wel aan u overlaat, óf u laat hem zien dat u er zelf ook veel van afweet, waardoor hij het vertrouwen krijgt dat hij wat aan u over kan laten.

Hay Group - Manager in control

8. De Laat Maar Waaien Manager
Deze manager heeft geen gevoel voor urgentie. De afdeling kan in brand staan, de poten onder ieders stoel vandaan gezaagd zijn, iedere medewerker loopt op de laatste benen of is al omgevallen, hij of zij maakt zich geen zorgen.

Het beste is om u er niet over op te winden, blijf rustig. U kunt ook de macht zelf overnemen door anderen met u mee te krijgen en voorzichtig steun hogerop te zoeken en het beter regelen. Als u dat niet wilt, of als dat niet lukt: zoek zo snel mogelijk een andere plek.

9. De Mooi Weer Manager
Deze manager is bij alle leuke dingen haantje de voorste, brengt graag en alleen de leuke boodschappen, maar geeft niet thuis als er problemen zijn, vervelende mededelingen gedaan moeten worden enz. Zorg dat u leuke dingen voor uzelf plant op tijdstippen dat de manager andere voor hem leuke dingen te doen heeft. En als u hem een keer met de vervelende werkelijkheid wilt confronteren, zorg dat u niet in de buurt bent, zodat de manager u niet kan inschakelen om zijn vervelende werk op te knappen.

10. De Overbodige Manager
Deze manager heeft geen verstand van wat het bedrijf doet, stelt in het begin zeker vragen en als u geluk hebt, steekt hij/zij er wat van op. Uiteindelijk doen de medewerkers zijn werk, verbeteren zijn fouten en zuchten onder de overbodige besluiten, acties en planningen, die niets toevoegen aan hoe er gewerkt wordt of erger, alleen meer problemen veroorzaken.
 
U kunt natuurlijk zijn werk blijven doen en verbeteren, maar uiteindelijk zult u de manager toch op de eigen blaren moeten laten zitten. Maak duidelijk wat uw werk is, wat zijn/haar werk is en laat hem de gevolgen van zijn niet functioneren dragen. Zorg wel dat u samen met collega’s zoveel mogelijk een front vormt om te voorkomen dat hij u als zondebok gebruikt.

11. De Structuur Manager
Deze manager zoekt de oplossing voor alle problemen in de structuur van het werk, de afdeling, of de organisatie. Loopt iets niet dan moet er gereorganiseerd worden, liefst door het op een structurele wijze aan te pakken.

Het resultaat is vaak dat niemand de structuur meer begrijpt, omdat die zo vaak verandert of zo ingewikkeld is geworden. Blijf in dat geval gewoon uw eigen werk doen, die structuur maakt toch niet uit.

12. De Zogenaamd Meelevende Manager
Deze manager is misschien wel de gevaarlijkste van allemaal. Hij of zij vraagt hoe het met u gaat, of u zich wel goed voelt en hoe het thuis is, maar is eigenlijk op zoek naar uw zwakke punten om ze vervolgens tegen u te gebruiken.

De omgang met deze manager is eenvoudig: het gaat goed met u op het werk, thuis is ook alles goed. De regel is als de manager u wat vertrouwelijks over hem/haar vertelt, u ook wel wat vertrouwelijks over uzelf wilt vertellen.

Een artikel van Geert Klaver, adviseur bij organisatieadviesbureau Hay Group.

Nieuws

Meer nieuws over