Taurus Corporate Finance opgericht na fusie

05 januari 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Oost-Nederland is een corporate finance adviesbureau rijker: Taurus Corporate Finance. Het consultancykantoor is ontstaan uit de fusie tussen de corporate finance takken van boutique adviesfirma’s BonsenReuling en ROS Managementregie. Het adviesbureau heeft vestigingen in Eibergen en Deventer.

Taurus Corporate Finance specialiseert zich in bedrijfsovernames, -waarderingen en –financieringen met een focus op de middenmarkt.

Volgens Taurus Corporate Finance is er ondanks de crisis binnen het MKB nog volop vraag naar corporate finance dienstverlening. “Recente publicaties over de bedrijfsovernamemarkt laten zien dat het grootbedrijf zich voor een belangrijk deel terugtrekt. Binnen het midden- en kleinbedrijf is er echter nog voldoende belangstelling voor een bedrijfsovername. Deze bedrijven zijn vaak flexibeler en gaan gerichter om met kansen die zich aandienen”.

Ook ziet het adviesbureau een informele investeerders en ondrnemers als een belangrijke doelgroep: “Daarnaast bieden zich steeds meer managers aan, die interesse hebben om een bedrijf over te nemen en is deze markt voor informal investors steeds aantrekkelijker. Voor ondernemers is de bedrijfsovernamemarkt, evenals de markt voor bijvoorbeeld risicodragend kapitaal, weinig overzichtelijk. Je komt er zelden mee in aanraking en dan ben je minder goed ingevoerd in de kansen op deze markt” aldus Taurus Corporate Finance in een persbericht.