4 adviesbureaus genomineerd voor Sport Advies Award

05 juni 2013 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureaus Capgemini (ICT), Hill + Knowlton Strategies (communicatie) en Marxman (juridisch) en Kennedy van der Laan (juridisch) zijn genomineerd voor de ‘Sport Advies Award 2013’. In de komende twee maanden besluit een vakjury welke twee adviesbureaus doorgaan naar de finale. De uiteindelijke winnaar van de ‘Sport Advies Award 2013’ wordt op 19 september bekend gemaakt.

De ‘Sport Advies Award’ is een initiatief van Sport & Zaken, matchmaker tussen sport en bedrijfsleven. De prijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt.

Genomineerden
Het afgelopen jaar begeleidde Sport & Zaken in totaal 55 adviestrajecten aan een sportorganisatie. Van deze 55 adviestrajecten zijn de vier “meest impactvolle adviestrajecten” genomineerd. Een overzicht:

  • Capgemini bracht voor Gehandicaptensport Nederland de huidige ICT inrichting in kaart en deed aanbevelingen voor ICT 2.0.
  • Marxman advocaten adviseerde de Atletiekunie bij de onderhandelingen met leveranciers van softwarepakketten.
  • Hill + Knowlton Strategies hielp de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie met een communicatieplan om de ‘sportieve fietser’ te bereiken.
  • Kennedy van der Laan stond de Atletiekunie op juridisch gebied bij voor haar bedrijfssportovereenkomsten. 

Sport Advies Award 2013

De shortlist werd samengesteld op basis van een aantal criteria. Janine Vermeulen van Sport & Zaken legt uit: “Voor ons is het belangrijk dat het beoogde resultaat is behaald. Daarnaast moeten de adviezen breed inzetbaar zijn voor de sport; andere sportorganisaties moeten er ook iets aan hebben. Ook kijken we kritisch naar de samenwerking: was het een goede match tussen sport en adviseur? Tot slot vinden we het belangrijk dat het vraagstuk niet eenmalig van aard is, maar toekomstgericht en vernieuwend voor de sport!”

Jury
De jury bestaat uit Eric Luijpers (NOC*NSF), Hans Hoogenveen (Randstad), Johan Steenbergen (Kennispraktijk) en Nienke Kingma (voormalig Olympisch roeister, nu BMC).

Winnaars van eerdere edities
Vorig jaar won Nationale Nederlanden met haar advies voor het NIVM. Andersson Elffers Felix en Finace behoorden toen tot de genomineerden. In 2011 waren o.a. Ernst & Young, AEF en Twynstra Gudde genomineerd – de prijs ging uiteindelijk naar IMS de Gruijter Meijerink & Partners. Een jaar eerder waren o.a. Atos Consulting, Boer & Croon en Twynstra Gudde genomineerd – toen werd de ‘Sport Advies Award’ in de wacht gesleept door advocatenkantoor Marxman.