Ecorys lanceert website zorgproject INTEGRATE-HTA

27 mei 2013 Consultancy.nl
Profiel

Ecorys heeft vorige week de website van het Europese project INTEGRATE-HTA gelanceerd. De website informeert belanghebbenden en belangstellenden over de doelen en de voortgang rond het project.
 
INTEGRATE-HTA
De Europese Unie kampt met een steeds ouder wordende bevolking en een toename van chronische aandoeningen. Om de zorg naar deze doelgroep te verbeteren worden diverse complexe zorgtechnologieën ontwikkeld. Echter, de huidige methodieken om dergelijke technologieën te kunnen beoordelen – ook bekend als ‘Health Technology Assessment’ (HTA) – schieten nog vaak tekort, met als gevolg dat patiënten mogelijke risico’s lopen. Het INTEGRATE-HTA project heeft de doelstelling om betere concepten en methoden te ontwikkelen voor de patiëntgeoriënteerde evaluatie van complexe zorgtechnologie.
 
Ecorys - INTEGRATE-HTA Project
 
Ecorys en UMC St Radboud Nijmegen
Het project INTEGRATE-HTA wordt tot uitvoering gebracht door een consortium van zeven Europese bedrijven en instellingen, waaronder Ecorys en het UMC St Radboud Nijmegen. Het adviesbureau uit Rotterdam is binnen het project verantwoordelijk voor de interne en externe projectcommunicatie. Vanuit Ecorys zijn onder andere Wija Oortwijn (Partner) en Kim Weistra (Consultant) betrokken. Het onderzoeksproject is in januari van dit jaar van start gegaan en wordt eind 2015 voltooid.