Laurus Strategies koopt HR ICT specialist ihouse

15 mei 2013 Consultancy.nl

Laurus Strategies, een Amerikaanse HR consulting firma, heeft branchegenoot ihouse overgenomen. ihouse, een adviesbureau gespecialiseerd in HR technologie, zal worden geïntegreerd binnen Laurus Strategies. Door de overname heeft Laurus Strategies nu vier advieskantoren in de VS: Chicago, Milwaukee, Detroit en Dallas.

ihouse is een specialist op het gebied van Human Resource Information Systems (HRIS). Sinds de oprichting in 1995 ondersteunt het opdrachtgevers met de selectie en invoering van HR-, payroll- en benefits systemen. Laurus Strategies is een breed HR adviesbureau. De dienstverlening bestaat uit proposities op het gebied van onder meer HR, Employee Benefits, Workforce Planning, Mobility, Recruitment en Organisation Design.
 
Laurus Strategies
 
Fusie tussen HR en ICT
De overname van IT consulting kantoor ihouse ligt in lijn met een zichtbare trend binnen de HR Consulting markt. Human Resource afdelingen implementeren steeds vaker technologie om hun efficiëntie en waarde met betrekking tot de business te verhogen. De samensmelting tussen HR en IT diensten betekent dat adviesbureaus, die voorheen afhankelijk waren van hun functionele expertise op het gebied van HR of ICT, hun diensten moeten verbreden om aan de moderne klantbehoeften te kunnen voldoen.

Aan de consulting-kant zijn er bekende voorbeelden zoals de overname van HR analytics bureau Bersin door Deloitte en de fusie tussen boutique adviesfirma Bright & Company met het Belgische iNostix. Aan de IT-kant zijn er voorbeelden zoals de aankoop van HCM specialist SuccessFactors door SAP en Oracle’s aankoop van Taleo en SelectMinds.
 
“Als gecertificeerde partner voor veel HRIS aanbieders, zal ihouse onze expertise versterken en onze technologie een boost geven” zegt Robert Cerone, CEO van Laurus Strategies. “Met de HR IT expertise van ihouse zijn wij beter voorbereid op de steeds veranderende behoeftes van klanten en kunnen wij onze consultants uitrusten met toonaangevende dienstverlening”.

Nieuws

Meer nieuws over