Oracle koopt eHRM specialist Taleo voor 1.9 miljard

10 februari 2012 Consultancy.nl

IT dienstverlener Oracle heeft Taleo Corporation overnemen voor circa €1,9 miljard. Taleo is wereldwijd de op één na grootste speler in de 'talent management' en ‘HR’ segment van de IT sector. Met de overname van Taleo wil Oracle haar clouddiensten op het gebied van personeelszaken flink uitbreiden. De technologiereus gaat zich in eerste instantie richten op performance management, software voor loopbaanplanning en e-learningfaciliteiten. De transactie wordt naar verwachting halverwege dit jaar afgerond.

De software van Taleo wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 5.000 organisaties. Het bedrijf heeft ruim 1,300 mensen in dienst en Nederlandse vestigingen in Schiphol-Rijk en Utrecht.

Hoge prijs maar toch verklaarbaar
De overname is de grootste transactie in de sector van zakelijke software sinds november 2011, toen Hewlett-Packard meer dan $10 miljard betaalde voor het Britse Autonomy. De prijs die Oracle betaalt is volgens analisten aan de hoge kant maar kan worden verdedigd door het feit dat Oracle flink achterloopt in software-as-a-service (SaaS) op het gebied van personeelszaken en werving: “De overnameprijs, die ruim zes keer zoveel is als de jaaromzet van Taleo, is aan de hoge kant, maar nog altijd stukken minder dan de 3,4 miljard dollar die SAP neerlegde voor SuccessFactors. Dat bedrag was elf keer de omzet” aldus Forrester-analist Paul Hamerman. Hij vervolgt: “Door de overname van Taleo is Oracle weer terug aan de speeltafel”. Verschillende analisten zien de overname van Taleo bovendien als het antwoord van Oracle op de acquisitie van SuccessFactors door SAP eind 2011.

Nieuws

Meer nieuws over