Deloitte Consulting koopt HR analytics bureau Bersin

07 januari 2013 Consultancy.nl

Deloitte Consulting heeft Bersin & Associates gekocht, een HR-adviesbureau dat zich specialiseert in HR-benchmarking en analytics. Bersin & Associates zal worden geïntegreerd in de HR-adviestak van het Big 4-kantoor, Deloitte Human Capital. Circa 15 consultants maken de overstap naar Deloitte, dat daarnaast alle intellectuele eigendomsrechten van Bersin & Associates koopt. De partners hebben ervoor gekozen om de naam Bersin in stand te houden - de dienstverlening van Bersin & Associates gaat verder onder de naam “Bersin by Deloitte”.

Bersin & Associates
Bersin & Associates werd opgericht in 2002 door Josh Bersin. In de afgelopen tien jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van HR-consulting en analyticsdiensten aan meer dan 60% van de Fortune 100-firma’s (de honderd grootste bedrijven in de Verenigde Staten). Meer dan 5,000 organisaties wereldwijd zijn partner van Bersins HR-database, en gemiddeld wordt dan ook elke minuut een van zijn onderzoeksitems gedownload. De database bestaat uit ruim 50,000 data-items voor CxO’s en HR-professionals, waaronder maturity models, presentaties, onderzoeksrapporten, benchmarks, KPI’s, tools, templates en andere waardevolle bronnen.

Bersin by Deloitte

Deloitte Human Capital
De HR-consultancytak van Deloitte zal de diensten van Bersin & Associates in zijn portfolio opnemen. Deloitte adviseurs zullen voor grote personeels-, cultuur- of talentmanagementtransities gebruik kunnen maken van Bersins data en analytics. Vice versa zal Bersin kunnen gebruikmaken van Deloittes klantennetwerk, om zijn diensten en internationale voetafdruk verder uit te breiden.

“De opkomst van globalisering, veranderingen in het arbeidsmodel en verschuivende personeels-dynamieken stimuleren het strategische belang van de HR-functie”, zegt Barbara Adachi, Managing Director van Deloitte Human Capital in de VS. “De acquisitie van Bersin & Associates biedt onze klanten een versterkte portfolio van HR- en talentmanagementonderzoek, benchmarking en adviesdiensten, om hen te helpen met deze uitdagingen.”

“We zijn zeer verheugd over de combinatie die onze beide bedrijven zullen vormen. Door de combinatie kunnen we onze klanten nog beter helpen op het gebied van HR- en talentmanagement” voegt Josh Bersin toe, CEO van Bersin & Associates.

Nieuws

Meer nieuws over