CGI versnelt synergievoordelen van Logica integratie

10 mei 2013 Consultancy.nl

CGI heeft een groot gedeelte van de synergievoordelen van de integratie met Logica naar voren gehaald. Ook is de besparingstarget iets verhoogd. Aanvankelijk zou de overname in het boekjaar 2014 moeten leiden tot een besparing van circa €226,3 miljoen. Het ICT adviesbureau heeft dat doel verhoogd naar €283 miljoen, mogelijk gemaakt door het versnellen van het integratietraject. Dit heeft CGI bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.
 
In mei 2012 werd Logica overgenomen door CGI voor €2,1 miljard. En begin dit jaar besloot CGI om de naam ‘Logica’ te schrappen, de rebranding is inmiddels wereldwijd afgerond.

CGI versnelt synergievoordelen van Logica integratie
 
Meer investeringen
Het verhogen van de besparingsdoelstelling gaat gepaard met meer investeringen. Bijna €100 miljoen meer wordt gereserveerd aan de gehele integratieperiode – het budget steeg van circa €302 miljoen naar €396 miljoen. De hogere investeringen zijn met name gericht op het versnellen van de integratie, zoals het afkopen van contractuele verplichtingen met vastgoedpartijen en overige leveranciers. Gemiddeld genomen wordt het integratieprogramma wereldwijd een jaar eerder dan gepland afgerond, met als gevolg dat synergievoordelen uit de business case eerder ten gunste komen aan het bedrijfsresultaat.
 
Eerder dit jaar werd de CGI – Logica transactie bekroond met twee Mergers & Acquisition awards.
 
Hogere omzet en winst
In Q2 2013 boekt CGI een omzetstijging van 137% naar ruim €1,9 miljard. De stijging wordt voor het grootste deel verklaard door de overname van Logica. De nettowinst, exclusief de integratiekosten, bedroeg €132,7 miljoen, een stuke higer dan de nettowinst van €79,8 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Nieuws