Detacheerder Brunel: 90 procent ITers zoekt baan

10 april 2013 Consultancy.nl

Circa 90% van Nederlandse IT-professionals en technisch specialisten kijkt, actief of passief, uit naar andere loopbaanmogelijkheden.
 
Hoewel deze groep aangeeft dat het in de komende 2 jaar moeilijk zal zijn om elders aan de slag te komen, zeker in deze tijd van crisis, staat ongeveer 50% van deze IT specialisten open voor een nieuwe uitdaging in Nederland, maar ook in het buitenland. Bij de technisch specialisten is zelfs 52% bereid naar het buitenland uit te wijken. Detacheringsbedrijf Brunel deed deze bevindingen in een onderzoek in samenwerking met Monsterboard. In totaal deden 5,000 respondenten mee.

Brunel: 90 procent ITers zoekt baan
 
Experts zijn schaars
Niet voor niets realiseren de ICT- en technische experts dat ze overal erg gewild zijn. Volgens Janwillem Swart, Marketing Manager bij Brunel, is het niet vreemd dat deze groep daarom zoekt naar het beste aanbod, ook als dit in het buitenland is.
 
Sector switch
Het onderzoek laat verder zien dat ICT-ers en technische experts ook bereid zijn om van branche of functie te wisselen. 50 procent van de IT specialisten geeft aan dat ze binnen 2 jaar een andere functie ambiëren of binnen een andere branche willen werken. Technici zijn nog meer bereid om van branche te switchen (65%), dan hun functie te veranderen (58%). Het feit dat beide groepen zo makkelijk een switch kunnen maken, geeft aan dat ze realiseren hoe gewild ze zijn, aldus Swart.

Nieuws