Deloitte: Big Data maakt recruitmentproces effectiever

04 april 2013 Consultancy.nl

Buzzord ‘Big Data’ doet nu ook intrede in de wereld van recruitment. Volgens een onderzoek van Deloitte kunnen organisaties en werving- en selectiekantoren veel geld besparen wanneer ze analytics en data toepassen op hun zoek- en selectie processen.
 
De wereldwijde assessmentmarkt is meer dan $1 miljard euro waard en omvat internationale bedrijven zoals Korn Ferry, Michael Page, SHL, DDI, CPP (Myers Briggs) en letterlijk honderdduizenden kleinere bedrijven die gespecialiseerde assessments per functie/baan aanbieden. Als elk van deze bedrijven hun zoek- en selectieproces met slechts 1% zou kunnen verbeteren, dan zouden de besparingen in de sector (en hun klanten) kunnen oplopen tot in de miljoenen.
 
Recruitmentproces
Volgens het adviesbureau doen bedrijven er verstandig aan om het zoek- en selectie proces op te knippen in drie gebieden: ‘top of funnel’, ‘middle of funnel’ en ‘bottom of funnel’. In elk van deze fases  doen bedrijven er verstandig aan om diverse tools in te zetten om de capaciteiten en ‘match’ te analyseren. Deze tools variëren van geautomatiseerde tools zoals capaciteiten- of persoonlijkheids tests tot arbeidsintensieve stappen als CV- en referentie checks.
 
Bersin by Deloitte - Search & Selection Funnel
 
Wat bedrijven zouden moeten begrijpen is dat de relatieve investering per kandidaat toeneemt naarmate kandidaten van bovenin de funnel  richting de bodem vloeien. “Hoewel dit redelijk logisch klinkt, gaat het bij dit ontwerpcriterium vaak mis”, zegt Josh Bersin van ‘Bersin by Deloitte’*.
 
High-performer analyse
Volgens Bersin is de belangrijkste stap in het proces de zogenaamde ‘high performer’ analyse aanpak. Voor iedere functie/rol zouden bedrijven een profiel van de top 10% performers moeten creëren, met daarin eigenschappen als vaardigheden, persoonlijke kenmerken, ervaringen en kennis. Zodra deze blauwdruk is gecreëerd kunnen bedrijven deze slimme tools gebruiken om kandidaten te vergelijken met de best practice groep, waardoor de recruitment fit aanzienlijk verbetert.
 
* Begin 2013 werd HR analytics specialist Bersin overgenomen door Deloitte.

Nieuws