CGI helpt ZLM Verzekeringen met SEPA transitie

03 april 2013 Consultancy.nl

ZLM Verzekeringen heeft CGI Nederland ingehuurd om de verzekeraar te ondersteunen bij de transitie naar Single Euro Payments Area (SEPA). Het ICT-adviesbureau helpt ZLM met de migratie naar de nieuwe SEPA-standaard en met de implementatie van de nieuwe manier van werken.

Verzekeraar ZLM heeft circa 200.000 klanten en een omzet van €90 miljoen per jaar. Zo’n 190 medewerkers zijn werkzaam bij ZLM Verzekeringen.

SEPA-dienstverlening
CGI is een van de leidinggevende management consulting- en IT consulting bedrijven op het gebied van SEPA. Naar eigen zeggen is het adviesbureau een ‘one-stop-shop for SEPA’, doordat het een technisch SEPA-platform voor betalingen combineert met adviesdiensten. Voornamelijk op het gebied van Direct Debit transacties heeft de firma een sterke positie: CGI-technologie wordt in meer dan 15% van de Europese Direct Debit transacties gebruikt

CGI - SEPA Services

SEPA-deadline
Nu de SEPA-deadline minder dan een jaar van ons vandaan is (februari 2014, red.) realiseren we ons dat we snel moeten handelen om ervoor te zorgen dat we al onze Direct Debit en Credit transacties kunnen migreren naar SEPA”, zegt Jan-Kees Adriaanse, Finance Director van ZLM Verzekeringen. “Alles in-house doen was voor ons geen optie. We hebben voor CGI gekozen op basis van zijn industrie-ervaring en zijn mogelijkheden om een uitgebreid SEPA-platform te leveren.”

Garry Young van CGI bevestigt de samenwerking tussen de twee partijen: “We werken samen met ZLM Verzekeringen om ervoor te zorgen dat ze ruim voor de einddatum klaar zijn voor SEPA en zo na de introductie daarvan ‘business as usual’ kunnen doorwerken.” Ook wil Young andere financiële dienstverleners waarschuwen: “Op dit moment is in Nederland slechts 2,53% van de Credit Transfer transacties gemigreerd naar SEPA. Het is duidelijk dat de tijd door blijft tikken en veel organisaties het risico lopen dat ze niet voor de deadline aan de eisen voldoen.”

Nieuws